Trik pomoću kojeg će tjestenina biti još slasnija

Getty Images
Samo jedan korak dijeli vas od savršeno pripremljene tjestenine. Oduzet će vam svega desetak sekundi, a više ga nikada nećete htjeti preskočiti.
Vidi originalni članak

Tjestenina u umaku definitivno je jedan od najdražih jela te se barem jednom tjedno nalazi na našem meniju. Kada smo otkrili ovaj jednostavan trik, jelo kao što je tjestenina u umaku pretvorila se u za još jednu razinu slasniji užitak.

 

tips & tricks 3 provjerena trika za savršene lazanje



Naime, kada pripremate jelo koje uključuje kuhanje tjestenine i umaka, tjesteninu skuhajte al dente, pa je na samom kraju ubacite u umak i na taj je način dovršite. Dodavanjem tjestenine u umak, on će poprimiti divnu kremastu, pomalo ljepljivu teksturu te se na najljepši način sljubiti s tjesteninom. 

 

 

Ponestane li vam umaka, uvijek mu možete dodati i dio vode u kojoj se kuhala tjestenina koji će ga zatim učiniti bogatijim i gušćim nego što bi ga učinio tek dodatak vode ili temeljca.

 

brzo i fino Jednostavnije ne može: Tjestenina al burro

 

Naprosto pripremite dvije posude, skuhajte umak i tjesteninu, a zatim tjesteninu prebacite u umak i nastavite kuhati još minutu do dvije. Jednostavnije ne može!
 

Posjeti Gastro.hr