Špajza 18. lipnja 2023.

3 provjerena trika za savršene lazanje

Lazanje
Lazanje foto: Anna Guerrero/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim kvalitetnih i svježih sastojaka te savršenog vremena pečenja, donosimo ti tri sjajna trika koja će ti pomoći da lazanje baš uvijek budu upravo savršenih mirisa, okusa i teksture

Pripremi namirnice, odaberi meso, ne zaboravi ni dobru dozu sira, pa se baci na pripremu omiljenog jela od tjestenine. 

 

Možda vas zanima... Lazanje od A do Ž - dva umaka i domaća tjestenina Kolumne

 

 | Author: Alleksana/Pexels Lazanje foto: Alleksana/Pexels


Za umak je dovoljna i vezica grincajga

Mesni umak za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korjenastog povrća koje možeš pronaći u vezici grincajga. Zaputi se na obližnju tržnicu, potraži prodavača koji na svom pultu drži domaće povrće, pa ga zamoli da ti sastavi vezicu od mrkve, celera i peršina.

Ovakav paketić platit ćeš najviše desetak kuna što je odličan način da uštediš na jednostavan, a tako ukusan način.Također, povrće je bitno sitno nasjeckati kako bi se na vrijeme skuhalo i omekšalo, a zatim će ostatak pripreme umaka biti tek lagan, usputni posao.

 

Možda vas zanima... Grincajg - vezica povrća od koje nastaju čuda Špajza

 

 | Author: Getty Images Grincajg foto: Getty Images

 | Author: Thinkstock Domaća tjestenina foto: Thinkstock

Domaći listovi za lazanje

Kad si već na tržnici i kupuješ povrće, svrati i do štanda sa svježom tjesteninom. Tamo ćeš pronaći i domaće svježe listove za lazanje po cijeni od svega desetak kuna koji će lazanje učiniti slasnijima, kremastijima i još ukusnijima.

Svježe tijesto ljepše se sljubljuje s ostatkom sastojaka te ga nije potrebno kuhati prije sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Tijesto, naravno, možeš pripremiti i sami. 

 

Možda vas zanima... Kako pripremiti izvrsnu domaću tjesteninu Recepti

 

 | Author: Thinkstock Bešamel umak foto: Thinkstock

Bešamel je bitan sastojak

Nemoj preskočiti bešamel niti ga mijenjati drugim bijelim umacima. Jednostavan je za pripremu ako se priprema s dovoljnom dozom pažnje te jelu daje divnu kremoznost i bogatstvo okusa.

Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela pa nikako nemoj preskočiti dobro začiniti svoj gusti, kremasti umak.

 

bešamel umak Možda vas zanima... Brzi bešamel umak bolji od onog iz MasterChefa Špajza
Možda vas zanima... Kako cvjetaču pretvoriti u zdraviju verziju bešamela Recepti
 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.