Uz jednostavan trik održi kruh svježim

Shutterstock Kako održati kruh svježim dulje vrijeme i spriječiti nastanak plijesni?
Isprobaj jednostavan trik s celerom i maksimalno produlji rok upotrebe kruha
Vidi originalni članak

Većina prehrambenih proizvoda može stajati danima, pa čak i tjednima (ako ih pravilno skladištimo), no situacija nije ista i s kruhom. Kruh koji kupiš danas već sutradan neće biti jednako ukusan i mekan. No postoje različite metode koje će produljiti vijek trajanja kruha, za oko nam je zapela jedna poprilično zanimljiva i prije svega jednostavna metoda s celerom. 

U Facebook grupi Feeding a Family on £1 a Day jedna članica grupe je otkrila kako čuvati kruh da ostane svjež i spriječiti nastanak plijesni: "Imala sam štrucu kruha koja mi nije stala u zamrzivač, a već sam jedan kruh počela rezati i jesti. Pogledala sam video na YouTubeu gdje kažu da treba staviti jedan štapić celera u vrećicu s kruhom kako bi on ostao svjež što dulje. Ne znam što se krije iza ove metode, ali mogu reći da je kruh stvarno ostao svjež nekoliko dana." 

Zašto celer?

Iako na prvu zvuči pomalo čudno, trik je u tome što kruh upija vlagu iz celera i na taj se način ne suši. Mnogi su odlučili isprobati ovu metodu, a u komentarima ispod objave nizali su se komentari oduševljenih korisnika. "Ovaj trik zaista vrijedi isprobati. Hvala", samo je jedan od komentara ispod objave.

"Upravo sam pojela posljednju krišku i kruh je bio sasvim u redu iako je star šest dana. Ne znam kako ovo funkcionira, ali zaista djeluje", napisala je druga članica grupe. 

Mnogi smatraju da se tajna ovog trika krije zapravo u upijanju vlage. Naime, kruh apsorbira vlagu iz celera i na taj način sprječava da se kruh osuši. Također, dobra je vijest da celer neće promijeniti okus kruha, pa ako kod kuće imaš celer, isprobaj ovu metodu i javi nam svoje dojmove!

Isprobaj i sljedeće trikove...

 

Tips & Tricks Dva trika koja će ti pomoći u organizaciji hladnjaka

Kategorija: praktično Fantastičan trik za one koji na tjednoj bazi peku kekse

Tips & Tricks Očisti nar brzo i bez nereda!

Posjeti Gastro.hr