Špajza 15. siječnja 2023.

Očisti nar brzo i bez nereda!

;Evo kako možeš očistiti nar brzo i bez nereda! foto: shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ne znaš kako očistiti nar? Donosimo ti trik za pravilno i jednostavno čišćenje omiljenog voća!

Obožavamo pripremati slastice, čajeve i napitke s narom. Međutim, mnogi od njega odustanu jer tijekom čišćenja zrna i crveni sok znaju završiti po našoj odjeći, kuhinjskim elementima i bijelim zidovima. Imamo dobre vijesti, pronašli smo jednostavnu metodu koja će ti pomoći da nar čistiš - brzo i bez nereda! 

Čišćenje nara u vodi

Jednostavna i veoma popularna metoda čišćenja uključuje uranjanje nara u vodu. Za početak lagano 'rolaj' cijeli šipak po radnoj površini kuhinje kako bi sjemenke blago odvojila od kore. Nakon toga nožem odreži vrh ploda i kriške prateći bijele ovojnice. Napuni veću zdjelu vodom i stavi je u sudoper, a zatim ubaci kriške unutra i kreni na posao - pod vodom vadi sjemenke.

Laganim pritiscima odvajaj zrna, no ne moraš biti posebno oprezna jer će voda spriječiti špricanje. Ljuske će isplivati na površinu posude, a zrna je potrebno procijediti kroz cjediljku. Ova metoda omogućava i da ukloniš sve bijele dijelove koji znaju biti gorki. Nakon što si odvojila sve sjemenke, možeš ih spremiti u hladnjak, a potom u njima uživati kad god se zaželiš doze vitamina. 

Detaljan postupak možeš pogledati u videu u nastavku.

Isprobaj odlične deserte s narom:

Možda vas zanima... Fina i brza: Pita bez dna s jabukama i narom Recepti Možda vas zanima... Zasladite se čokoladnom bombom sa šipkom Recepti Možda vas zanima... Vrijeme je za idealnu jutarnju voćnu salatu Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.