Obožavamo pripremati slastice, čajeve i napitke s narom. Međutim, mnogi od njega odustanu jer tijekom čišćenja zrna i crveni sok znaju završiti po našoj odjeći, kuhinjskim elementima i bijelim zidovima. Imamo dobre vijesti, pronašli smo jednostavnu metodu koja će ti pomoći da nar čistiš - brzo i bez nereda!
Čišćenje nara u vodi
Jednostavna i veoma popularna metoda čišćenja uključuje uranjanje nara u vodu. Za početak lagano 'rolaj' cijeli šipak po radnoj površini kuhinje kako bi sjemenke blago odvojila od kore. Nakon toga nožem odreži vrh ploda i kriške prateći bijele ovojnice. Napuni veću zdjelu vodom i stavi je u sudoper, a zatim ubaci kriške unutra i kreni na posao - pod vodom vadi sjemenke.
Laganim pritiscima odvajaj zrna, no ne moraš biti posebno oprezna jer će voda spriječiti špricanje. Ljuske će isplivati na površinu posude, a zrna je potrebno procijediti kroz cjediljku. Ova metoda omogućava i da ukloniš sve bijele dijelove koji znaju biti gorki. Nakon što si odvojila sve sjemenke, možeš ih spremiti u hladnjak, a potom u njima uživati kad god se zaželiš doze vitamina.
Detaljan postupak možeš pogledati u videu u nastavku.
Isprobaj odlične deserte s narom: