Ovaj čokoladni brownie s narom prepun je intenzivnog okusa tamne čokolade, a napravljen je od zdravih sastojaka i bez suvišnih kalorija, pa tako u njemu možete uživati bez imalo grižnje savjesti. Kolač je obogaćen mirisnim začinima i preliven čokoladnom glazurom napravljenom od sirovog kakaa, te ukrašen bobicama svježeg nara koji daju predivnu svježinu svakom čokoladnom zalogaju.
Tekstura ovog čokoladnog brownie kolača je neodoljivo mekana i sočna tako da se kolač doslovno topi u ustima. Poseban je i po tome što se priprema vrlo jednostavno, a izgleda apsolutno neodoljivo.
SASTOJCI
- ¾ šalice (75 g) integralnog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- ¼ žličice soli
- ½ šalice sirovog kakaa
- 1 žličica cimeta
- ½ žličice muškatnog oraščića
- 2 jaja
- 6 žlica meda
- 2 žlice kokosovog ulja, otopljenog i rashlađenog
- ½ šalice (120 g) grčkog jogurta
- 2 žlice mlijeka
- 1 šalica svježeg nara
- Za glazuru:
- 4 žlice kokosovog ulja, otopljenog i rashlađenog
- 4 žlice sirovog odmašćenog kakaa
- 1 žlica meda ili sirupa
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Protvan 22x22cm obložite papirom za pečenje.
- U zdjeli pomiješajte suhe sastojke - brašno, prašak za pecivo, sol, kakao i začine.
- U odvojenoj posudi pjenasto zamutite jaja. Umiješajte med, kokosovo ulje, grčki jogurt i mlijeko.
- Dodajte suhe sastojke u mokre sastojke i izmiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Smjesu izlijte u protvan za pečenje. Pecite 20-25 minuta. Pazite da se ne prepeče. Brownie mora biti ljepljiv i mekan u sredini, nikako suh kao klasični biskvit. Ubodite čačkalicu - ne smije izaći čista.
- Izvadite kolač iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Napravite glazuru: u zdjelici pomiješajte otopljeno kokosovo ulje, kakao i med.
- Premažite kolač glazurom i pospite narom. Narežite na kocke i uživajte!
Držite u zatvorenoj kutiji na sobnoj temperaturi do tjedan dana.
Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup).
Uživajte u ovom predivnom čokoladnom desertu i provedite nezaboravnu večer zaljubljenih. Dobar tek!
Vaša, Natalie
Natalie možete pratiti na blogu Natalie’s Food & Health i Facebook stranici.