Recepti 21. siječnja 2019.

Čokoladni kolač koji može napraviti baš svatko

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj izvrsni desert, okusom podsjeća na čokoladni brownie.

Ako niste vješti u pripremi kolača, ne brinite, ovaj kolač može napraviti baš svatko!

Ono što je sjajno je to što se radi u dva sloja, koja, kada se spoje, izgledaju kao da je kolač pečen u čokoladnom umaku (da, znamo, zvuči fantastično). Za još bolji okus ovog predivnog i sočnog deserta, zaslužni su i lješnjaci. Naravno, slobodno možete staviti bademe, orahe ili primjerice kikiriki i dobiti jedan zanimljiv okus.

 

Možda vas zanima... Čokoladni kolač s pivom - ovu slasticu ne želite propustiti! Recepti

 

Ovo je desert koji predlažemo da jedete još topao, s kuglicom nekog dobrog sladoleda, primjerice od kave! 

Potrebno vam je:

  • 150 g glatkog brašna
  • 2/3 šalice kakao praha
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • 3/4 žličice soli
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 6 žlica maslaca, rastopljenog
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1/2 šalice sjeckanih lješnjaka
  • 3/4 šalice smeđeg šećera
  • 1 1/3 šalice zakuhane vode

 

Možda vas zanima... Za prste polizati: Čokoladni mousse s narančom Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Pomiješati u jednoj posudi brašno, prašak za pecivo, 1/3 šalice kakao praha i sol; u drugoj posudi pomiješati jaja, 100 g šećera, ekstrakt od vanilije, maslac, mlijeko pa pomiješati sa smjesom brašna; miješati dok smjesa ne bude homogena pa dodati lješnjake i sve dobro izmiješati.
  3. Preliti smjesu u maslacem podmazanu posudu za pečenje (oblik kvadrata, veličine 20 x 20 cm)
  4. Pripremiti od preostalog kakao praha, smeđeg šećera i vruće vode čokoladni preljev te ga preliti po smjesi u posudi za pečenje
  5. Peći u zagrijanoj pećnici 35 - 40 minuta.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.