Matija i Željka s bloga Sweety&Spicy na posljednjem meetup-u 2018. godine pripremili su nam genijalnu, sočnu i kremastu tortu od tamne čokolade i piva.
Osim što je na savršen način zaokružila naše druženje, definitivno bismo preporučili pripremu ove slatke delicije u baš svakoj prilici. Čokoladna i bogata, naprosto je savršen odabir za nove slatke pobjede.
U nastavku pogledajte video s blagdanskog meetup-a, a druge slatke i slane delicije Matije i Željke pronađite na blogu, Facebook stranici i Instagram stranici.
Za biskvit će vam trebati:
- 250 ml Staropramen tamnog piva
- 250 g maslaca
- 75 g kakaa
- 200 g kiselog vrhnja
- 300 g šećera
- 2 (velika) jaja
- 275 g glatkog brašna
- 2 žličice sode bikarbone
Za kremu će vam trebati:
- 250 g mascarpone sira
- 50 g šećera u prahu
- 200 ml slatkog vrhnja
- Za ukrašavanje:
- 1 tamna čokolada
- 2 jaja
- marcipan
Postupak pripreme:
- U loncu otopiti maslac i pivu.
- U prohlađenu smjesu dodati kakao, šećer, a potom i dva cijela jaja na kraju ručno umijesiti i brašno i prašak za pecivo (jaja nije potrebno mutiti ranije).
- Izlijte smjesu u kalup za torte ili u veliki pleh, pa ga prerežite na tri uzdužna dijela ako želite duži oblik. Pecite od 45 min do 1 sat ovisno o vašem kalupu na 180°C.
- Za kremu u 200 ml kipućeg vrhnja dodajte čokoladu i miješajte sve dok ne dobijete svilenkastu kremu. Pustite da se ohladi te u ganache dodajte mascarpone i još 100 ml nerazrađenog vrhnja.
- Sve izmiksajte te kremom filajte kore kolača prije nego li se krema stegne.
- Premažite biskvit i ukrasite marcipanom.
Dobar tek!