Špajza 11. studenoga 2023.

Uz jednostavan trik održi kruh svježim

kruh
Kako održati kruh svježim dulje vrijeme i spriječiti nastanak plijesni? foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobaj jednostavan trik s celerom i maksimalno produlji rok upotrebe kruha

Većina prehrambenih proizvoda može stajati danima, pa čak i tjednima (ako ih pravilno skladištimo), no situacija nije ista i s kruhom. Kruh koji kupiš danas već sutradan neće biti jednako ukusan i mekan. No postoje različite metode koje će produljiti vijek trajanja kruha, za oko nam je zapela jedna poprilično zanimljiva i prije svega jednostavna metoda s celerom. 

U Facebook grupi Feeding a Family on £1 a Day jedna članica grupe je otkrila kako čuvati kruh da ostane svjež i spriječiti nastanak plijesni: "Imala sam štrucu kruha koja mi nije stala u zamrzivač, a već sam jedan kruh počela rezati i jesti. Pogledala sam video na YouTubeu gdje kažu da treba staviti jedan štapić celera u vrećicu s kruhom kako bi on ostao svjež što dulje. Ne znam što se krije iza ove metode, ali mogu reći da je kruh stvarno ostao svjež nekoliko dana." 

 | Author: Shutterstock Celer foto: Shutterstock

Zašto celer?

Iako na prvu zvuči pomalo čudno, trik je u tome što kruh upija vlagu iz celera i na taj se način ne suši. Mnogi su odlučili isprobati ovu metodu, a u komentarima ispod objave nizali su se komentari oduševljenih korisnika. "Ovaj trik zaista vrijedi isprobati. Hvala", samo je jedan od komentara ispod objave.

"Upravo sam pojela posljednju krišku i kruh je bio sasvim u redu iako je star šest dana. Ne znam kako ovo funkcionira, ali zaista djeluje", napisala je druga članica grupe. 

Mnogi smatraju da se tajna ovog trika krije zapravo u upijanju vlage. Naime, kruh apsorbira vlagu iz celera i na taj način sprječava da se kruh osuši. Također, dobra je vijest da celer neće promijeniti okus kruha, pa ako kod kuće imaš celer, isprobaj ovu metodu i javi nam svoje dojmove!

Isprobaj i sljedeće trikove...

 

Možda vas zanima... Dva trika koja će ti pomoći u organizaciji hladnjaka Špajza Možda vas zanima... Fantastičan trik za one koji na tjednoj bazi peku kekse Recepti Možda vas zanima... Očisti nar brzo i bez nereda! Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.