Kada su u pitanju domaći keksići, moramo priznati da je to ljubav koja ne poznaje granice. Volimo sve varijacije: orašaste, zdravije zobene, s kokosom i sjemenkama, čokoladne ili klasične keksiće umočene u mlijeko. U novoj kuharici Dorie Greenspan "Baking with Dorie" navedeno je nekoliko briljantnih savjeta, a jedan od njih vezan je uz način pečenja. Naime, Dorie kekse ne peče klasično, na limu, već u kalupima za muffine.
Kalup za muffine za najukusnije kekse!
Pečenje keksića u kalupima za muffine je, iskreno, pravo otkriće. Toplina kalupa za muffine, premazanog maslacem znači da će se dno i stranice keksića u potpunosti ravnomjerno ispeći, a rezultat će biti najukusniji keksići dosad. Naime, imat će bogat okus maslaca i karameliziranog šećera, bez puno truda.
Nadalje, visoke stranice kalupa za muffine jamče zlatno-smeđe rubove keksića sa zadovoljavajućom hrskavom koricom i maslačastim, mekanim središtem, prošaranim komadićima otopljene čokolade. Visoke stranice kalupa za muffine također osiguravaju da tvoji kolačići nemaju mjesta za širenje, pa će biti visoki, bucmasti i jednolično okrugli.
Najbolji dio pečenja keksi u kalupima za muffine jest što se navedena tehnika može upotrijebiti za bilo koju vrstu tijesta za kolačiće. Vrijeme pečenja keksi u kalupima za muffine ovisit će o debljini tijesta, ali lako ćeš procijeniti kada su gotovi: ako su poprimili smeđu boju na rubovima i lagano su mekani u sredini, vrlo vjerojatno su savršeno pečeni. Dakle, želiš li hrskave rubove? Odgovor je kalup za muffine. Trebaš li savršeno okrugle kolačiće kako bi napravila besprijekorne sendviče s keksima? Pogađaš, rješenje je kalup za muffine.
Kada shvatiš kako je lako ubaciti gotovo bilo koje tijesto za kekse u kalup za muffine, bez stresa i brige hoće li se dodirivati ili previše raširiti, ova će metoda postati tvoj omiljeni način pečenja!
Vrijeme je da ispečeš najbolje kekse: