Recepti 08. studenoga 2021.

Fantastičan trik za one koji na tjednoj bazi peku kekse

Fantastičan trik za pripremu finih keksića foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Za divne, ukusne, savršeno okrugle keksiće, upotrijebi kalup za muffine

Kada su u pitanju domaći keksići, moramo priznati da je to ljubav koja ne poznaje granice. Volimo sve varijacije: orašaste, zdravije zobene, s kokosom i sjemenkama, čokoladne ili klasične keksiće umočene u mlijeko. U novoj kuharici Dorie Greenspan "Baking with Dorie" navedeno je nekoliko briljantnih savjeta, a jedan od njih vezan je uz način pečenja. Naime, Dorie kekse ne peče klasično, na limu, već u kalupima za muffine.  

Kalup za muffine za najukusnije kekse! 

Pečenje keksića u kalupima za muffine je, iskreno, pravo otkriće. Toplina kalupa za muffine, premazanog maslacem znači da će se dno i stranice keksića u potpunosti ravnomjerno ispeći, a rezultat će biti najukusniji keksići dosad. Naime, imat će bogat okus maslaca i karameliziranog šećera, bez puno truda.

Nadalje, visoke stranice kalupa za muffine jamče zlatno-smeđe rubove keksića sa zadovoljavajućom hrskavom koricom i maslačastim, mekanim središtem, prošaranim komadićima otopljene čokolade. Visoke stranice kalupa za muffine također osiguravaju da tvoji kolačići nemaju mjesta za širenje, pa će biti visoki, bucmasti i jednolično okrugli. 

 | Author: Shutterstock Keksi iz kalupa za muffine, foto: Shutterstock

Najbolji dio pečenja keksi u kalupima za muffine jest što se navedena tehnika može upotrijebiti za bilo koju vrstu tijesta za kolačiće. Vrijeme pečenja keksi u kalupima za muffine ovisit će o debljini tijesta, ali lako ćeš procijeniti kada su gotovi: ako su poprimili smeđu boju na rubovima i lagano su mekani u sredini, vrlo vjerojatno su savršeno pečeni. Dakle, želiš li hrskave rubove? Odgovor je kalup za muffine. Trebaš li savršeno okrugle kolačiće kako bi napravila besprijekorne sendviče s keksima? Pogađaš, rješenje je kalup za muffine. 

Kada shvatiš kako je lako ubaciti gotovo bilo koje tijesto za kekse u kalup za muffine, bez stresa i brige hoće li se dodirivati ili previše raširiti, ova će metoda postati tvoj omiljeni način pečenja! 

Vrijeme je da ispečeš najbolje kekse:

 

Možda vas zanima... Fini keksići s punjenjem od kikiriki maslaca Recepti Možda vas zanima... Izvrstan recept za klasične keksiće s čokoladom Recepti Možda vas zanima... Mirisni keksi s lavandom po receptu Mary Berry Recepti Možda vas zanima... Mirisni keksići s pistacijom, brusnicama i narančom Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.