Uz malo truda do sjajnih domaćih peciva

Ujutro uz domaći džem i kavu, a kasnije u obliku omiljenog sendviča, ova peciva na divan će način začiniti baš svaki dio dana...
Vidi originalni članak

Ova simpatična okrugla peciva zahtijevaju malo posvećenosti, ali ipak dosta vremena. No činjenica da je poželjno ovo tijesto premijesiti 3-4 puta zanemariva je prema okusu i izgledu sjajnih zlatnosmeđih okruglica.

Sastojci:

  • 2 i pol šalice toplog mlijeka
  • 4 čajne žlice suhog kvasca
  • 1/2 šalice šećera
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice omekšanog maslaca
  • 1/2 šalice rastopljenog maslaca
  • 2 čajne žlice soli
  • 7 šalica višenamjenskog brašna

 

pecivo Pecivo sa sezamom i makom

 

Postupak:

1. Ulijte mlijeko u veliku zdjelu, dodajte kvasac i pustite da odstoji 5 minuta. 

2. Dodajte šećer, jaja, pola šalice omekšanog maslaca i sol te dobro izmiješajte. Postepeno dodajte brašno, umijesite glatko tijesto, pokrijte zdjelu i pustite da odstoji sat vremena na toplom mjestu.

3. Nakon sat vremena premijesite tijesto i pustite da se digne. Ponovite postupak još 2 puta.

4. Podijelite tijesto na kuglice veličine 5 centimetara i posložite u posudu koju ste prethodno premazali maslacem. Pokrijte i pustite da se veličinom udvostruče.

5. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite 10-15 minuta tijesto ne poprimi zlatnosmeđu boju. Kada se peciva ispeku, premažite ih rastopljenim maslacem i servirajte topla. 

 

Recepti Pecivo od brusnica i jabuka

Posjeti Gastro.hr