Špajza 04. rujna 2017.

Uz malo truda do sjajnih domaćih peciva

gastro postao gastro.24sata.hr
Ujutro uz domaći džem i kavu, a kasnije u obliku omiljenog sendviča, ova peciva na divan će način začiniti baš svaki dio dana...

Ova simpatična okrugla peciva zahtijevaju malo posvećenosti, ali ipak dosta vremena. No činjenica da je poželjno ovo tijesto premijesiti 3-4 puta zanemariva je prema okusu i izgledu sjajnih zlatnosmeđih okruglica.

Sastojci:

  • 2 i pol šalice toplog mlijeka
  • 4 čajne žlice suhog kvasca
  • 1/2 šalice šećera
  • 2 jaja
  • 1/2 šalice omekšanog maslaca
  • 1/2 šalice rastopljenog maslaca
  • 2 čajne žlice soli
  • 7 šalica višenamjenskog brašna

 

Pecivo sa sezamom i makom Možda vas zanima... Pecivo sa sezamom i makom Recepti

 

Postupak:

1. Ulijte mlijeko u veliku zdjelu, dodajte kvasac i pustite da odstoji 5 minuta. 

2. Dodajte šećer, jaja, pola šalice omekšanog maslaca i sol te dobro izmiješajte. Postepeno dodajte brašno, umijesite glatko tijesto, pokrijte zdjelu i pustite da odstoji sat vremena na toplom mjestu.

3. Nakon sat vremena premijesite tijesto i pustite da se digne. Ponovite postupak još 2 puta.

4. Podijelite tijesto na kuglice veličine 5 centimetara i posložite u posudu koju ste prethodno premazali maslacem. Pokrijte i pustite da se veličinom udvostruče.

5. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva i pecite 10-15 minuta tijesto ne poprimi zlatnosmeđu boju. Kada se peciva ispeku, premažite ih rastopljenim maslacem i servirajte topla. 

 

Možda vas zanima... Pecivo od brusnica i jabuka Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.