Recepti 03. listopada 2014.

Pecivo od brusnica i jabuka

gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto biste išli do pekare kada peciva s voćem možete i sami pripremiti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 68

Potrebno vam je

  • 75 g brusnice, sušene
  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 g pirovo brašno
  • 10 g suhi kvasac
  • 1 kom jabuka (cijela)
  • 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 3 žlica maslac, slani
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 0.50 mala žlica mljeveni cimet

Priprema

  1. Brusnice prelijte vrućom vodom i dobro ocijedite. Obje vrste brašna pomiješajte sa suhim kvascem i šećerom. Ogulite kiselu jabuku i naribajte je u miješano brašno. Temeljito zamijesite s brusnicama, mlakim mlijekom i 50 g maslaca. Po potrebi dodajte još malo brašna. Zdjelu pospite brašnom. Tijesto oblikujte u kuglu i u pokrivenoj ga zdjeli ostavite da se na toplome mjestu diže oko sat vremena.
  2. Namastite lim za pečenje. Tijesto nakratko promijesite i oblikujte 16 duguljastih peciva. Stavite u lim, pokrijte i ostavite da se diže još 45 minuta.
  3. Prethodno zagrijte pećnicu. Pecivo uzduž zarežite i pecite 25 minuta na 200°C. Sitni šećer pomiješajte s cimetom. otopite ostatak maslaca pa premažite vruće pecivo te ga pospite šećerom i cimetom.

Zašto biste išli do pekare kada peciva s voćem možete i sami pripremiti

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.