gastro postao
Zašto biste išli do pekare kada peciva s voćem možete i sami pripremiti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 68
Potrebno vam je
- 75 g brusnice, sušene
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 250 g pirovo brašno
- 10 g suhi kvasac
- 1 kom jabuka (cijela)
- 250 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 3 žlica maslac, slani
- 2 žlica šećer, kristal
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
Priprema
- Brusnice prelijte vrućom vodom i dobro ocijedite. Obje vrste brašna pomiješajte sa suhim kvascem i šećerom. Ogulite kiselu jabuku i naribajte je u miješano brašno. Temeljito zamijesite s brusnicama, mlakim mlijekom i 50 g maslaca. Po potrebi dodajte još malo brašna. Zdjelu pospite brašnom. Tijesto oblikujte u kuglu i u pokrivenoj ga zdjeli ostavite da se na toplome mjestu diže oko sat vremena.
- Namastite lim za pečenje. Tijesto nakratko promijesite i oblikujte 16 duguljastih peciva. Stavite u lim, pokrijte i ostavite da se diže još 45 minuta.
- Prethodno zagrijte pećnicu. Pecivo uzduž zarežite i pecite 25 minuta na 200°C. Sitni šećer pomiješajte s cimetom. otopite ostatak maslaca pa premažite vruće pecivo te ga pospite šećerom i cimetom.
Zašto biste išli do pekare kada peciva s voćem možete i sami pripremiti
Izvor Skuhatćute