Vrijeme je za mirisni mladi krumpir

Ako su vam dosadili uobičajeni pečeni krumpiri, pravo je vrijeme da unesete male promjene.
Vidi originalni članak

Iskoristite sezonu mladog krumpira koja počinje u svibnju oduševite najbliže mirisom limuna i timijana. Imajte na umu da je količina u ovom brzom receptu dostatna za dvije osobe.

Obožavamo jednostavna jela: Pečeni krumpir s parmezanom i češnjakom

Sastojci:

  • 5 mladih krumpira srednje veličine
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • Sok i korica 1 limuna
  • 2 žlice sušenog timijana
  • Malo nasjeckanog svježeg peršina
  • Sol
  • Papar

jelo od mesa Punjeni pečeni krumpir

Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Izrežite oguljeni krumpir na četvrtine i pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, 2 žlice maslinovog ulja te soli i paprom.
3. Pecite ih na papiru za pečenje 20-25 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđi.
4. Pomiješajte ostatak maslinovog ulja s limunovim sokom, naribanom koricom, timijanom i peršinom. 
5. Prelijte mješavinu preko krumpira i pričekajte desetak minuta.

Dvaput pečeni krumpiri s brokulom i sirom

 

Posjeti Gastro.hr