Špajza 11. svibnja 2017.

Vrijeme je za mirisni mladi krumpir

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako su vam dosadili uobičajeni pečeni krumpiri, pravo je vrijeme da unesete male promjene.

Iskoristite sezonu mladog krumpira koja počinje u svibnju oduševite najbliže mirisom limuna i timijana. Imajte na umu da je količina u ovom brzom receptu dostatna za dvije osobe.

Zapečeni krumpir Možda vas zanima... Obožavamo jednostavna jela: Pečeni krumpir s parmezanom i češnjakom None

Sastojci:

  • 5 mladih krumpira srednje veličine
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 dcl maslinovog ulja
  • Sok i korica 1 limuna
  • 2 žlice sušenog timijana
  • Malo nasjeckanog svježeg peršina
  • Sol
  • Papar
Punjeni pečeni krumpir Možda vas zanima... Punjeni pečeni krumpir Recepti

Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Izrežite oguljeni krumpir na četvrtine i pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, 2 žlice maslinovog ulja te soli i paprom.
3. Pecite ih na papiru za pečenje 20-25 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđi.
4. Pomiješajte ostatak maslinovog ulja s limunovim sokom, naribanom koricom, timijanom i peršinom. 
5. Prelijte mješavinu preko krumpira i pričekajte desetak minuta.

 | Author:

krumpir Možda vas zanima... Dvaput pečeni krumpiri s brokulom i sirom None

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.