Iskoristite sezonu mladog krumpira koja počinje u svibnju oduševite najbliže mirisom limuna i timijana. Imajte na umu da je količina u ovom brzom receptu dostatna za dvije osobe.
Sastojci:
- 5 mladih krumpira srednje veličine
- 3 režnja češnjaka
- 1 dcl maslinovog ulja
- Sok i korica 1 limuna
- 2 žlice sušenog timijana
- Malo nasjeckanog svježeg peršina
- Sol
- Papar
Postupak:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Izrežite oguljeni krumpir na četvrtine i pomiješajte s nasjeckanim češnjakom, 2 žlice maslinovog ulja te soli i paprom.
3. Pecite ih na papiru za pečenje 20-25 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđi.
4. Pomiješajte ostatak maslinovog ulja s limunovim sokom, naribanom koricom, timijanom i peršinom.
5. Prelijte mješavinu preko krumpira i pričekajte desetak minuta.