Želimo sretan peti rođendan blogu Domaćica!

Sanja Mijac
Otkrijte u nastavku kako će Domaćica proslaviti rođendan, koja je tajna njenog uspjeha i kakve nas sve poslastice očekuju.
Vidi originalni članak

Vjerujemo da čitate blog Domaćica ili ga barem pratite na društvenim mrežama i jedete očima. Iza odličnih recepata i lijepih, cvjetnih fotografija stoji mlada gastro-entuzijastica Sanja Mijac, koja je prije nekoliko mjeseci osvojila i titulu prve hrvatske Gastro zvijezde.

 

Gastro zvijezda Blog Domaćica je bijeg u lijepo i bezbrižno

 

Blog Domaćica postao je pravi brend s kvalitetnim videosadržajem i odličnom komunikacijom između autorice i stalnih čitatelja. Uspjeh se očituje i u pozamašnom broju pratitelja na društvenim mrežama – 40 tisuća na Facebooku i nešto više od 22 tisuće na Instagramu. 

Sa Sanjom smo kratko popričali o planovima, a dala nam je i nekoliko savjeta za pisanje bloga.

Čestitamo na pet godina uspješnog bloganja. Hoćeš li proslaviti sve dosadašnje nagrade, suradnje i odličnu bazu pratitelja i tortom?

Puno hvala na čestitkama. Proslavit ću; ovoliko godina zaslužuje i tortu i šampanjac :)

Koji bi element bloganja izdvojila kao presudan za uspjeh?

Recepti – brzi, fini, jednostavni i dobro objašnjeni.

Imaš li neki savjet za gastro entuzijaste koji se žele upustiti u fotografiranje i snimanje hrane?

Iz mog iskustva, što se tiče fotografije bitna je kompozicija i ono što se njome želi reći. Dobro je pratiti jelo pa na set stavljati namirnice koje se i nalaze u tom jelu ili koje ga dobro opisuju ili složiti atmosferu u kojoj se neko jelo jede. Naprimjer nećete pored čokoladne kremaste torte staviti čašu s mlijekom kao rekvizit, već prije šalicu kave, tanjuriće, vilice, kakvu krpu i slično. Naravno, bitna je i oprema s kojom fotografirate, a ako nemate oko za dobru fotografiju uvijek se možete inspirirati na Pinterestu pa možda usput dobijete i neku ideju kako da vi složite svjetsku fotografiju. Što se tiče videa – krupni kadrovi s lijepim bokehom su nešto što se meni sviđa, gdje boje i hrana ostaju vjerne svom prirodnom izgledu. Kretnje s kamerom ili dodavanje efekata u postprodukciji su bitna stvar da kadrovi nisu statični i da se cijelo vrijeme ima osjećaj da se nešto dešava. Glazba je također jako bitna, njome tek prenosimo emociju onoga što smo snimili. 

Vjerujemo da ovakvi rođendani potiču i na intenzivnije razmišljanje o budućim projektima. Možeš li nam dati mali uvid u to što nas sve očekuje na blogu Domaćica?

Potiču, inspiriraju da ideš korak dalje. Ovih dana otvorila sam svoj obrt – gradit ću jednu novu priču i novi mali brend koji planiram povezati s blogom, ali i pustiti ga da zaživi sam za sebe, s vremenom. Na blogu kreću proljetne i Uskrsne priče i recepti. Veselim se!

Tvoj blog ima potencijal za pridobivanje čitatelja izvan zemlje, a zasigurno i izvan regije. Jesi li razmišljala o tome da paralelno pišeš i na engleskom? 

Nisam, nije mi cilj biti globalno poznata, veseli me naša regija i ljudi koji razumiju moje recepte i dišu s mojim blogom.

Nedavno si imala priliku sudjelovati i u nastanku kuharice Virovitičko-podravske županije, a nas zanima planiraš li pisati i svoju.

Planiram, trenutno skupljam ponude i raspitujem se o tisku i troškovima i krećem i u taj projekt, napokon. Trebat će vremena dok ne ugleda svjetlo dana.

 

NOVA KUHARICA Slatko putovanje Sanje Mijac i Sandre Jadek

 

 

Sanji želimo puno uspjeha i željno iščekujemo slatku kuharicu. Dotad njene gastro avanture možete pratiti na  blogu Domaćica, FB profilu i Instagramu

 

Posjeti Gastro.hr