Splitska torta na Kadenin način

Tino Jurić/PIXSELL
Naučite pripremati splitsku tortu uz pomoć chefa Kadene.
Vidi originalni članak

Biskvit:

  • 15 dag oraha
  • 8 dag suhih smokava
  • 8 dag datulja
  • 7 dag suhih marelica
  • 7 dag grožđica
  • 2 limuna (korica i sok)
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 9 bjelanjaka
  • 9 žlica šećera
  • prstohvat soli

Krema:

  • 9 žumanjaka
  • 9 žlica šećera u prahu
  • 2 vrećice vaniljinog šećera
  • 24 dag maslaca
  • 5 žlica prošeka
  • 10 dag čokolade za kuhanje

Priprema:

1. Grožđice isjeći i namočiti u limunovom soku. Orahe, smokve, datulje i marelice nasjeckati i dodati namočenim grožđicama. Smjesi dodati koricu od limuna te izmiješati s brašnom.

2. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka, šećera i malo soli te lagano umiješati suho voće i orahe. Peći na plehu na 180 Celzijevih stupnjeva, 20 minuta. Ohlađeni biskvit narezati po duljini na tri jednaka dijela. 

3. Žumanjke, šećer, vanilijin šećer i prošek miješajući kuhati na pari dok se krema ne zgusne. Ohladiti je te joj dodati pjenasto izrađeni maslac. Biskvite premazati kremom te ih preliti topljenom čokoladom. 

Posjeti Gastro.hr