Biskvit:
- 15 dag oraha
- 8 dag suhih smokava
- 8 dag datulja
- 7 dag suhih marelica
- 7 dag grožđica
- 2 limuna (korica i sok)
- 3 žlice oštrog brašna
- 9 bjelanjaka
- 9 žlica šećera
- prstohvat soli
Krema:
- 9 žumanjaka
- 9 žlica šećera u prahu
- 2 vrećice vaniljinog šećera
- 24 dag maslaca
- 5 žlica prošeka
- 10 dag čokolade za kuhanje
Priprema:
1. Grožđice isjeći i namočiti u limunovom soku. Orahe, smokve, datulje i marelice nasjeckati i dodati namočenim grožđicama. Smjesi dodati koricu od limuna te izmiješati s brašnom.
2. Istući čvrsti snijeg od bjelanjaka, šećera i malo soli te lagano umiješati suho voće i orahe. Peći na plehu na 180 Celzijevih stupnjeva, 20 minuta. Ohlađeni biskvit narezati po duljini na tri jednaka dijela.
3. Žumanjke, šećer, vanilijin šećer i prošek miješajući kuhati na pari dok se krema ne zgusne. Ohladiti je te joj dodati pjenasto izrađeni maslac. Biskvite premazati kremom te ih preliti topljenom čokoladom.