Sporo kuhane janjeće koljenice s povrćem i pivom

Thinkstock
Skuhajte meso s pivom i zaljubite se
Vidi originalni članak

Karameliziranjem janjetine i povrća postiže se slatkoća mesa i umaka koji se savršeno sljubljuje s karakteristikama ječmenog i pšeničnog slada piva, čineći to jelo doista iznimnim.

Potrebne namirnice za 4 osobe:

Sastojci:

4 janjeće koljenice
100 g crvenog luka
100 g mrkve
100 g stabljike celera
3 češnja češnjaka
2 lista lovora
5 grančica timijana
1 svežanj peršina
0,5 l piva
0,5 l janjećeg temeljca (zamoliti mesara za glavu)
Maslinovo ulje
100 g maslaca
 

Priprema:

1. U posudi zagrijati maslinovo ulje te karamelizirati koljenice sa svih strana. Zatim koljenice odložiti na pladanj te u posudu dodati povrće izrezano na kockice i pirjati uz miješanje dok ne omekša.
2. Na povrće dodati karamelizirane koljenice te podliti pivom i janjećim temeljcem.
3. Sve lijepo začiniti sjeckanim timijanom, peršinom te solju i paprom.
4. Poklopljeno na laganoj vatri kuhati 3-4 sata dok koljenice ne postanu jako mekane, a drže se na kosti. Pažljivo ih izvaditi na pladanj te povrće usitniti štapnim mikserom uz dodavanje maslaca.
5. Kada je umak kompaktan i gladak, vratiti koljenice u umak da se ugriju. Janjeće koljenice najbolje je poslužiti uz domaće ili rimske njoke.

Dobar tek i uzdravlje!

Posjeti Gastro.hr