gastro postao
Pikantno jelo koje će razveseliti sva vaša osjetila
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 227
Potrebno vam je
- 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 450 g mladi špinat
- češnjak
- 50 g luk ,crveni
- 1 mala žlica čili u prahu
- đumbir,svježi
- 1 mala žlica sol
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1.50 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
- 1 kom čili papričica, zelena
- 0.50 mala žlica garam masala
- 0.50 mala žlica kim
Priprema
- Operite piletinu, skinite kožu i narežite na kockice veličine 2,5 cm.
- Operite špinat pod tekućom vodom, dobro ocijedite.
- Narežite listove na veće komade, odbacite stapke.
- U posudu ulijte 115 ml vode. Dodajte pesto od češnjaka i đumbira, luk, čili u prahu, kurkumu, Garam Masalu, kumin i sol. Pustite da zavrije pokriveno na laganoj vatri kuhajte 3-4 minute.
- Dodajte piletinu i nepokriveno kuhajte na laganoj vatri još 15-20 minuta ili dok tekućina gotovo ne ispari.
- Dodajte ulje i na jačoj vatri, neprestano miješajući, kuhajte dok smjesa ne postane lagano sjajna.
- Dodajte jogurt, špinat ili brokulu, piskavicu i zelenu čili papričicu. Dobro promiješajte i pokriveno kuhajte na slaboj vatri oko 10 minuta. Otkrijte i dodatno još kuhajte dok sva tekućina ne ispari.