Recepti 05. travnja 2016.

Pikantna piletina sa špinatom ili brokulom

Piletina sa špinatom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pikantno jelo koje će razveseliti sva vaša osjetila

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 227

Potrebno vam je

  • 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 450 g mladi špinat
  • češnjak
  • 50 g luk ,crveni
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • đumbir,svježi
  • 1 mala žlica sol
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1.50 žlica nemasni (niskomasni) jogurt
  • 1 kom čili papričica, zelena
  • 0.50 mala žlica garam masala
  • 0.50 mala žlica kim

Priprema

  1. Operite piletinu, skinite kožu i narežite na kockice veličine 2,5 cm.
  2. Operite špinat pod tekućom vodom, dobro ocijedite.
  3. Narežite listove na veće komade, odbacite stapke.
  4. U posudu ulijte 115 ml vode. Dodajte pesto od češnjaka i đumbira, luk, čili u prahu, kurkumu, Garam Masalu, kumin i sol. Pustite da zavrije pokriveno na laganoj vatri kuhajte 3-4 minute.
  5. Dodajte piletinu i nepokriveno kuhajte na laganoj vatri još 15-20 minuta ili dok tekućina gotovo ne ispari.
  6. Dodajte ulje i na jačoj vatri, neprestano miješajući, kuhajte dok smjesa ne postane lagano sjajna.
  7. Dodajte jogurt, špinat ili brokulu, piskavicu i zelenu čili papričicu. Dobro promiješajte i pokriveno kuhajte na slaboj vatri oko 10 minuta. Otkrijte i dodatno još kuhajte dok sva tekućina ne ispari.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.