Superjednostavni ratatouille od omiljenih ljetnih namirnica

Obožavano ljetno jelo koje morate isprobati u mrvicu drugačijoj verziji
Vidi originalni članak

Klasični recept ovdje je obogaćen bosiljkom i mrvicama chillija koji se savršeno upotpunjuju s povrćem. Jelo koje je brzo gotovo možete jesti samo, s pita kruhom ili pak tjesteninom. Koji god prilog odabrali, sezonsko povrće s dodatkom ovih začina spaja se u jedno od dražih ljetnih jela. Ratatouille možete kuhati u pećnici, ovdje pogledajte kako, a u nastavku pročitajte recept i bacite se na pripremu

Sastojci:

  • 1 srednji ili 2 mala patlidžana
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka
  • 4 do 5 režnja češnjaka
  • 1 šaka bosiljka
  • prstohvat chillija
  • 2 paprike
  • 3 srednje tikvice
  • 3 zrele rajčice
  • sol i papar

 

Priprema:

  1. Nasjeckajte patlidžan na kockice i ostavite ga posoljenog da se ocijedi
  2. Zagrijte maslinovo ulje, dodajte mu posušeni patlidžan i pirjajte često miješajući
  3. U istoj posudi, dodajte još maslinovog ulja kojem ćete dodati luk i kuhati oko 7 minuta. Dodajte luk, bosiljak povezan konopčićem, chilli i soli.
  4. Kuhajte još nekoliko minuta pa dodajte paprike. Kuhajte još kratko pa ubacite tikvice, a zatim rajčice.
  5. Kuhajte sve još 10 minuta pa u posudu vratite patlidžane i skuhajte dok sve povrće ne bude mekano. Izvadite prethodno stavljeni bosiljak koji je pustio aromu, prelijte maslinovim uljem i uživajte.

 

Posjeti Gastro.hr