gastro postao
Punjenje nalik ratatoulieu, omiljenom francuskom specijalitetu, oduševit će te na nekoliko razina. Sve što ti preostaje jest napuniti palačinke, pripremiti salatu i čekati da se ispeku...
U smjesu za palačinke umjesto šećera, dodaj sol, a začiniti ih možeš i omiljenim začinima ili sitno sjeckanim začinskim biljem. Odlična ideja bit će peršin, ali i prstohvat kurkume, dimljene crvene paprike ili čilija.
Nadjev pripremi brzinski, a dodati mu možeš i komadiće kobasice ili slanine. Pripremi salatu i to je to, ručak kojeg ćeš obožavati već na prvi zalogaj - spreman je.
Zapečene punjene palačinke s povrćem
Sastojci:
- 5 palačinki
- 1 crvena paprika
- 1 luk
- 1 patlidžan
- 1 tikvica
- 1 režanj češnjaka
- 400 g pelata
- 1 žličica timijana
- 1 žličica sjeckanog bosiljka
- mozzarella
- maslinovo ulje
- sol, papar
Postupak:
- U tavi zagrij maslinovo ulje pa pirjaj nasjeckani luk.
- Dodaj povrće narezano na kockice, zgnječeni češnjak i pirjaj još pet minuta.
- Posoli i popapri, dodaj pelate.
- Na kraju ubaci svježi timijan i bosiljak.
- Zagrij pećnicu na 200°C. Palačinke nadjeni, dodaj mozzarellu i preklopi ih.
- Složi palačinke u vatrostalnu posudu i peci desetak minuta.
- Nakon pečenja, palačinke možeš preliti umakom od grčkog jogurta, začinskog bilja i češnjaka.