Recepti Najbolje od grickalica, peciva i namaza 12. lipnja 2019.

Focaccia - omiljena talijanska pogača u još bržem izdanju

foto: Goran Stanzl/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljena pogača na našem je druženju s blogerima dobila novo ruho - brže, slasnije i aromatičnije. O čemu je riječ i kako je priprema Marijana s bloga Un Mondo di Sapori, pročitajte u nastavku.

Po prvi puta na blogerskom druženju pridružila nam se i Marijana s bloga Un Mondo di Sapori. Za svoju meetup-ovsku premijeru odabrala je pripremu focaccie sa sjemenkama komorača, a kako joj je priprema oduzela tek pola sata vremena te je zatim tijesto ostavila da se diže, Marijana je za prvi puta pripremila čak dva primjerka omiljene talijanske pogače.

 

Možda vas zanima... Tips&tricks: Otkrivamo vam kako upariti grickalice i hummus Recepti

 

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Na kraju je, naravno, sve zajedno uparila s Argeta humusom i slasno uživanje moglo je početi.

Recept pronađite u nastavku, a kako nam je bilo na Argeta meetup-u, pogledajte u videu.

 

 

Potrebno vam je:

  • 500 g glatkog brašna
  • 350 g mlake vode
  • 15 g svježeg kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 10 g soli
  • 1 žličica usitnjenih sjemenki komorača
  • 25 ml maslinovog ulja + za premazivanje
  • Krupna sol
  • Argeta humus s maslinama

Postupak pripreme:

  1. Kvasac rastopite u vodi sa šećerom.
  2. Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Mijesite 10 minuta ručno ili 5 minuta u samostojećem mikseru.
  3. Pleh obložite papirom za pečenje i premažite površinu papira maslinovim uljem. Istresite tijesto, poškropite maslinovim ulje te rasporedite ravnomjerno prstima.
  4. Prekrijte prozirnom folijom i pustite na toplom da se udvostruči.
  5. Dignuto tijesto ravnomjerno izbodite prstima, poškropite maslinovim uljem i vodom te pospite krupnom soli.
  6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
  7. Vruću poškropite vodom i preokrenite na žicu za hlađenje, odstranite papir za pečenje.
  8. Ostavite da se u potpunosti ohladi. Servirajte uz Argeta humus po želji. Marijana preporučuje onaj s maslinama.

Dobar tek!

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL  | Author: Goran Stanzl/PIXSELL foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.