Po prvi puta na blogerskom druženju pridružila nam se i Marijana s bloga Un Mondo di Sapori. Za svoju meetup-ovsku premijeru odabrala je pripremu focaccie sa sjemenkama komorača, a kako joj je priprema oduzela tek pola sata vremena te je zatim tijesto ostavila da se diže, Marijana je za prvi puta pripremila čak dva primjerka omiljene talijanske pogače.
Na kraju je, naravno, sve zajedno uparila s Argeta humusom i slasno uživanje moglo je početi.
Recept pronađite u nastavku, a kako nam je bilo na Argeta meetup-u, pogledajte u videu.
Potrebno vam je:
- 500 g glatkog brašna
- 350 g mlake vode
- 15 g svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- 10 g soli
- 1 žličica usitnjenih sjemenki komorača
- 25 ml maslinovog ulja + za premazivanje
- Krupna sol
- Argeta humus s maslinama
Postupak pripreme:
- Kvasac rastopite u vodi sa šećerom.
- Dodajte ostale sastojke i zamijesite tijesto. Mijesite 10 minuta ručno ili 5 minuta u samostojećem mikseru.
- Pleh obložite papirom za pečenje i premažite površinu papira maslinovim uljem. Istresite tijesto, poškropite maslinovim ulje te rasporedite ravnomjerno prstima.
- Prekrijte prozirnom folijom i pustite na toplom da se udvostruči.
- Dignuto tijesto ravnomjerno izbodite prstima, poškropite maslinovim uljem i vodom te pospite krupnom soli.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva dok ne dobije zlatnosmeđu boju.
- Vruću poškropite vodom i preokrenite na žicu za hlađenje, odstranite papir za pečenje.
- Ostavite da se u potpunosti ohladi. Servirajte uz Argeta humus po želji. Marijana preporučuje onaj s maslinama.
Dobar tek!