Talijanski pozdrav ljetu: salata od povrća i tjestenine

Thinkstock
Osim pizza i lazanja, Talijani su dobri i u pripremi povrtnih salata. S tjesteninom, naravno.
Vidi originalni članak

Salata kao prilog uz meso i ribu s roštilja, hrana za piknik ili ručak na poslu. Talijanska salata s povrćem i tjesteninom zbilja može biti sve to. Sadrži tjesteninu koja će vas zasititi i malo bogatstvo povrća koje će vas osvježiti i napuniti vitaminima. Priprema će vam oduzeti svega nekoliko minuta, a divna kombinacija okusa natjerati vas da poželite još.

Potrebni sastojci:

  • Tjestenina (penne ili fusilli)
  • Cherry rajčice
  • Žuta paprika
  • Brokula
  • Svježi krastavci
  • Parmezan ili feta sir
  • Sol, papar
  • Maslinovo ulje
  • Limun
  • Bosiljak, origano
  • Češnjak

Priprema:

  1. Tjesteninu skuhajte al dente.
  2. Od maslinovog ulja, soli, papra, češnjaka, limunovog soka, bosiljka i origana napravite dressing.
  3. Okuse u dressingu prilagodite vlastitom ukusu.
  4. Nasjeckajte ostatak povrća.
  5. Tjesteninu ohladite pod hladnim mlazom vode ili u hladnjaku.
  6. Pomiješajte i pospite ribanim parmezanom ili feta sirom. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr