gastro postao
Osim pizza i lazanja, Talijani su dobri i u pripremi povrtnih salata. S tjesteninom, naravno.
Salata kao prilog uz meso i ribu s roštilja, hrana za piknik ili ručak na poslu. Talijanska salata s povrćem i tjesteninom zbilja može biti sve to. Sadrži tjesteninu koja će vas zasititi i malo bogatstvo povrća koje će vas osvježiti i napuniti vitaminima. Priprema će vam oduzeti svega nekoliko minuta, a divna kombinacija okusa natjerati vas da poželite još.
Potrebni sastojci:
- Tjestenina (penne ili fusilli)
- Cherry rajčice
- Žuta paprika
- Brokula
- Svježi krastavci
- Parmezan ili feta sir
- Sol, papar
- Maslinovo ulje
- Limun
- Bosiljak, origano
- Češnjak
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte al dente.
- Od maslinovog ulja, soli, papra, češnjaka, limunovog soka, bosiljka i origana napravite dressing.
- Okuse u dressingu prilagodite vlastitom ukusu.
- Nasjeckajte ostatak povrća.
- Tjesteninu ohladite pod hladnim mlazom vode ili u hladnjaku.
- Pomiješajte i pospite ribanim parmezanom ili feta sirom.
Dobar tek!