Vruća ili hladna: Tjestenina s pečenim paprikama

Thinkstock
Najljepši miris prožet će vašu kuću kada se upustite u pečenje paprike. Ova tjestenina budi sva osjetila.
Vidi originalni članak

Pečene paprike odlične su same, kao prilog dobrom mesu ili ribi, u kombinaciji sa sirom ili s tjesteninom. Al dente kuhana tjestenina, na trakice sjeckana paprika i dosta češnjaka dobitna su kombinacija. Tjesteninu s paprikama pripremljenu na ovaj način možete poslužiti toplu kao prilog, samostalno ili ohlađenu kao finu ljetnu salatu.

Potrebno vam je:

  • Tjestenina
  • 2 paprike, crvena i žuta
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žlice badema
  • Maslinovo ulje
  • Limun
  • Svježi bosiljak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu.
  2. Paprike pecite na grillu ili u pećnici s češnjakom koji ste nožem pretvorili u pastu oko 10 minuta, dok se na njima ne pojavi crna boja.
  3. Tostirajte bademe oko 5 minuta pa ih nasjeckajte na sitno.
  4. Pečene paprike ogulite, dodajte još malo sitno sjeckanog češnjaka, maslinovog ulja, žličicu limunove korice i sok jednog limuna.
  5. Dodajte tjesteninu, bademe, sol i papar.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr