23. srpnja 2016.

Vruća ili hladna: Tjestenina s pečenim paprikama

tjestenina s paprikom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Najljepši miris prožet će vašu kuću kada se upustite u pečenje paprike. Ova tjestenina budi sva osjetila.

Pečene paprike odlične su same, kao prilog dobrom mesu ili ribi, u kombinaciji sa sirom ili s tjesteninom. Al dente kuhana tjestenina, na trakice sjeckana paprika i dosta češnjaka dobitna su kombinacija. Tjesteninu s paprikama pripremljenu na ovaj način možete poslužiti toplu kao prilog, samostalno ili ohlađenu kao finu ljetnu salatu.

Potrebno vam je:

  • Tjestenina
  • 2 paprike, crvena i žuta
  • 4 režnja češnjaka
  • 2 žlice badema
  • Maslinovo ulje
  • Limun
  • Svježi bosiljak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu.
  2. Paprike pecite na grillu ili u pećnici s češnjakom koji ste nožem pretvorili u pastu oko 10 minuta, dok se na njima ne pojavi crna boja.
  3. Tostirajte bademe oko 5 minuta pa ih nasjeckajte na sitno.
  4. Pečene paprike ogulite, dodajte još malo sitno sjeckanog češnjaka, maslinovog ulja, žličicu limunove korice i sok jednog limuna.
  5. Dodajte tjesteninu, bademe, sol i papar.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.