gastro postao
Najljepši miris prožet će vašu kuću kada se upustite u pečenje paprike. Ova tjestenina budi sva osjetila.
Pečene paprike odlične su same, kao prilog dobrom mesu ili ribi, u kombinaciji sa sirom ili s tjesteninom. Al dente kuhana tjestenina, na trakice sjeckana paprika i dosta češnjaka dobitna su kombinacija. Tjesteninu s paprikama pripremljenu na ovaj način možete poslužiti toplu kao prilog, samostalno ili ohlađenu kao finu ljetnu salatu.
Potrebno vam je:
- Tjestenina
- 2 paprike, crvena i žuta
- 4 režnja češnjaka
- 2 žlice badema
- Maslinovo ulje
- Limun
- Svježi bosiljak
- Sol, papar
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu.
- Paprike pecite na grillu ili u pećnici s češnjakom koji ste nožem pretvorili u pastu oko 10 minuta, dok se na njima ne pojavi crna boja.
- Tostirajte bademe oko 5 minuta pa ih nasjeckajte na sitno.
- Pečene paprike ogulite, dodajte još malo sitno sjeckanog češnjaka, maslinovog ulja, žličicu limunove korice i sok jednog limuna.
- Dodajte tjesteninu, bademe, sol i papar.
Dobar tek!