gastro postao
Za ručak na poslu ili laganu večeru, ova salata od piletine osvojit će vas okusima i natjerati vas da je više nikada ne spremate na klasičan način.
Tajna dobre salate od piletine je dakako u samoj piletini. Kuhana umjesto pečene postati će meka i raspadati se pri svakom zalogaju. Dodajte joj povrća, kakve orašaste plodove, umak od vrhnja i majoneze i dobivate cjelovit ručak. Možete je staviti u sendvič, poslužiti s krekerima ili uživati u njoj samoj. Vjerujte, nakon ove salate nećete ostati gladni.
Potrebno vam je:
- Pileća prsa
- Temeljac
- Luk
- Paprika
- Celer
- Majoneza
- Crvena paprika
- Sol, papar
Priprema:
- Pileća prsa skuhajte u pilećem temeljcu ili vodi.
- Kada ste tek ulijali tekućinu vatra nek bude veća, a kada opazite mjehuriće, smanjite vatru i poklopite posudu.
- Tako prekriveno kuhajte barem pola sata.
- Prebacite na tanjur pa pomoću vilice rastavite komade piletine.
- Dodajte sjeckano povrće.
- Dressing pripremite od majoneze i začina, a za laganiju verziju možete upotrijebiti i vrhnje ili grčki jogurt.
Cijeli postupak pogledajte u videu.
Dobar tek!