28. lipnja 2016.

Mediteranski okusi piletine caprese

piletina caprese
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Mediteranski okusi piletine caprese odvest će vas na neočekivano ukusno ljetno putovanje.

Piletina caprese je odličan prijedlog za lagan ljetni ručak. Tako jednostavno, a ukusno pripremljena piletina oduševit će vas punoćom okusa koju joj daju češnjak i cherry rajčice. Uz bosiljak i mozzarellu pak se otisnite na mediteransko putovanje kakvo još niste doživjeli.

Sastojci:

  • 500 g pilećih prsa
  • 500 g cherry rajčica
  • 4 velike kriške mozzarelle
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 žlice sjeckanih listića bosiljka
  • Sol i papar

Priprema:

  1. Od pilećih prsa načinite 4 odreska, posolite ih i popaprite pa pacite u tavi na maslinovom ulju na umjerenoj vatri dok se u potpunosti ne speku – oko 6 minuta sa svake strane.
  2. Meso izvadite iz tave, a na preostalom ulju pirjajte češnjak i cherry račice narezane na pola oko 5 minuta.
  3. Rajčicama potom pridružite bosiljak, po potrebi začinite soli i paprom pa u tavu vratite pečenu piletinu.
  4. Na svaki odrezak mesa stavite po jednu krišku mozzarelle i poklopite tavu.
  5. Termički obrađujete još nekoliko minuta, dok se sir malo ne rastopi.
  6. Servirajte toplo, a po želji možete poslužiti pokapano balzamičnim octom. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.