Zdravlje na tanjuru: Vesela meksička salata s tjesteninom

Stockfood
Začinite petak pa uživajte u šarenoj i zdravoj salati.
Vidi originalni članak

Miks šarenog povrća i fine, al dente skuhane tjestenine povežite dressingom od majoneze i limuna. Dodati možete i žlicu vrhnja. Svakako začinite chili papričicama ili nekim drugim pikantnim dodatkom kako bi jelo dobilo pravu meksičku notu. Preporučujemo da koristite tjesteninu manjeg oblika kako bi se ljepše i bolje sjedinila sa svim ostalim sastojcima.

Potrebno vam je:

  • 200 g tjestenine
  • 1 konzerva kukuruza
  • 1 veći avokado
  • 1 luk
  • 1 paprika
  • 6 kriški slanine
  • 1 konzerva graha
  • Feta sir
  • 2 žlice majoneze
  • 3 žlice limunovog soka
  • Kumin, crvena paprika, sol, papar
  • Chili

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu.
  2. Nasjeckajte papriku i avokado.
  3. Slaninu popržite na tavi dok ne postane hrskava.
  4. U manjoj posudici pomiješajte majonezu, limunov sok i začine.
  5. U veću posudu ubacite sve sastojke uključujući i tjesteninu.
  6. Umiješajte mješavinu majoneze i limunovog soka pa pospite feta sirom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr