gastro postao
Začinite petak pa uživajte u šarenoj i zdravoj salati.
Miks šarenog povrća i fine, al dente skuhane tjestenine povežite dressingom od majoneze i limuna. Dodati možete i žlicu vrhnja. Svakako začinite chili papričicama ili nekim drugim pikantnim dodatkom kako bi jelo dobilo pravu meksičku notu. Preporučujemo da koristite tjesteninu manjeg oblika kako bi se ljepše i bolje sjedinila sa svim ostalim sastojcima.
Potrebno vam je:
- 200 g tjestenine
- 1 konzerva kukuruza
- 1 veći avokado
- 1 luk
- 1 paprika
- 6 kriški slanine
- 1 konzerva graha
- Feta sir
- 2 žlice majoneze
- 3 žlice limunovog soka
- Kumin, crvena paprika, sol, papar
- Chili
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu.
- Nasjeckajte papriku i avokado.
- Slaninu popržite na tavi dok ne postane hrskava.
- U manjoj posudici pomiješajte majonezu, limunov sok i začine.
- U veću posudu ubacite sve sastojke uključujući i tjesteninu.
- Umiješajte mješavinu majoneze i limunovog soka pa pospite feta sirom.
Dobar tek!