06. studenoga 2015.

Blessfood večera: Spektakl na Dravi

loncari-percin
1/2
Blessfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Izuzetno dirljiva, emotivna i puna pozitivnog ozračja bila je Večera s porukom sjajnih domaćica, poznatih filmskih i kazališnih glumica Jelene Perčin i Sandre Lončarić Tankosić, u Hotelu Osijek u Osijeku.

Da je riječ o posebnoj večeri, prvoj u slavonskoj prijestolnici bilo je jasno kada su domaćinstvo prihvatile dvije sjajne glumice zajedno, pokazavši zajedništvo i sinergiju pozitivnosti, a odabir Udruge "Žene u Domovinskom ratu“ kao humanitarni cilj, pokazalo je da ce ŽENA biti sinonim i misao vodilja cijele večeri.

Popunjen restoran Zimska luka, hotela Osijek, te dolazak brojnih gostiju i osječkih uglednika, iz svijeta gospodarstva i društvenog života, koji su odlučili podržati ovu plemenitu priču, dirnuo je do suza gospođe iz Udruge Žene u Domovinskom ratu, Mariju, Ružicu i Snježanu, koje su priznale kako je ovo prvi puta da se netko odlučio baviti njima i njihovom problematikom na ovako divan i plemenit način te im posvetiti ovoliko pažnje.

"Budući da je cilj ove Večere s porukom osim humanitarnog djelovanja dobro se zabaviti, družiti i uživati u gastronomskim i restoranskim delicijama, Jelena i ja smo se potrudile da naši prijatelji i gosti sve to dobiju.“ izjavila je domaćica Sandra Lončarić Tankosić.

"Ideja je prekrasna i vrlo nas je vrlo ugodno iznenadila jer je ovo prvi ovakav poziv da ne nešto radi za nas. Oduševljena sam činjenicom da se prvi put nalazimo u ovakvoj vedrijom atmosferi nego što smo to imali zadnjih godina. Danas je nekako svježe i vedrije, ugodnije. Ovo smatram proslavom nedavno donesenog Zakona kojim je konačno reguliran status žena u Domovinskom ratu“, rekla je Marija Slišković, predsjednica Udruge.

"Žene koje su podnijele veliku žrtvu u Domovinskom ratu nisu samo teška tema, nego naša stvarnost i zaslužuju našu pažnju i podršku, da ih se ne gleda samo kao žrtve već kao žene. Ove žene nikad nisu dobivale potporu koje zaslužuju i drago nam je da smo unijele dašak vedrine i poštovanja večeras u njihov život“, rekla je domaćica Jelena Perčin.

"Poruka ljubavi, zajedništva nikad ne može biti loša. Sve je lijepo zamišljeno i opušteno i svi smo večeras s osmijehom na licu jer smo došli iskreno i od srca“, izjavila je umjetnica Sanja Toth iz HNK Osijek.

vecera | Author: Blessfood Blessfood

Da večera bude spoj kulinarstva, druženja i umjetnosti domaćice su se potrudile pozvavši u pomoć svoje matično kazalište osječko Hrvatsko narodno kazalište, sa sjajnim izvođačima: Sanjom Toth, Vladimirom Tintorom i Petra Bernarda Blašković, koji su izveli kratke ulomke iz repertoara svojih predstava, a završna glazbena numera „Neka cijeli ovaj svijet“ iz mjuzikla Jalta, Jalta primadone Sanje Toth podigla je goste na noge i udružila ih u pjesmi.

Večer za pamćenje, govorili su gosti tijekom cijele večere, a posebno je dirnuta bila Biserka Bucković, izaslanica i viša savjetnica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koja je za ovu prigodu došla iz Zagreba kako bi u ime gradonačelnika Bandića i Grada Zagreba podržala rad Udruge Žene u Domovinskom ratu i donijela donaciju Grada Zagreba od 10.000 kn za rad Udruge. Večera s porukom s ponosom nastavlja sa svojim radom, kao projekt sa najvećim brojem održanih akcija u ovoj godini, te velikim brojem prijatelja projekta udruženih u plemenitom cilju.

Sljedeća Večera s porukom nas s obala Dunava i zlatne Slavonije ponovno vodi u Split gdje će domaćin večere biti najpoznatiji dalmatinski radio i slušajući brend plavog Jadrana-Radio Dalmacija, koja će nas ugostiti u ponedjeljak 16. Studenoga u restaurantu Adriatic Grašo, a skupljat će se sredstva za Udrugu „Anđeli“.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.