Da bi blagdani bili slađi, u novom Skuhatćute darujemo vanilin šećer za mirisne slastice te dijelimo 200 fantastičnih nagrada. Donosimo i recepte za macarons - šarene francuske kolačiće za najveseliji stol. Hrskavi su izvana, a mekani iznutra pune se brojnim slasnim nadjevima, od čokolade i kave do voća. Iako izgledaju zahtjevno, za njihovu pripremu potrebno je samo malo prakse.
Donosimo male tajne najslasnije purice i recepte za sočne nadjeve. Otkrijte kako pripremiti puricu s nadjevom od žemlji ili kestena, te isprobajte i pureće ražnjiće ili roladu sa suhim voćem. Među mnoštvom recepata sigurno ćete pronaći neki koji će vas oduševiti.
Otkrivamo najbolje recepte za umake iz cijelog svijeta , te savjetujemo koji umak poslužiti uz svinjetinu, a koji uz piletinu i druge vrste mesa. Isprobajte kremasti umak s konjakom, umak od hrena ili bijeli umak s kiselim vrhnjem.
Božićni panj
Sastojci:
- 8 žumanjaka
- 150 g šećera
- Naribana korica pola limuna
- 4 bjelanjka
- 100 g brašna
- 250 g čokolade za kuhanje
- 250 g maslaca
- 125 g šećera u prahu
- 2 žličice ruma
Priprema:
1. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 220°C.
2. Pjenasto izmiješajte žumanjke sa žlicom šećera i limunovom korom. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i postupno dodajte preostali šećer. Miješajte dok ne dobijete glatku, čvrstu smjesu. U nju umiješajte žumanjke. Prosijte brašno te umiješajte i njega.
3. Izlijte biskvitnu smjesu na papir i pecite je pet-deset minuta. Pečeni biskvit prebacite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom, a odozgo ga prekrijte vlažnom krpom.
4. Otopite čokoladu na pari i pustite da se malo ohladi. Izmiješajte pjenasto maslac s prosijanim šećerom u prahu. Umiješajte čokoladu i rum. Dvije trećine kreme namažite na biskvit pa ga savijte. Odrežite komad rolade. Kremom ga pričvrstite na roladu i premažite je pomoću slastičarske vrećice na savitak. Vilicom prođite kroz kremu i stavite je u hladnjak.
5. Prije posluživanja ukrasite božikovinom.