30. studenoga 2015.

Čokoladne zvjezdice

zvjezdice
foto: Slastistika
gastro postao gastro.24sata.hr
Za čokoladni Božić pripremite preslatke čokoladne zvjezdice

Sastojci:

  • 360 g glatkog brašna
  • 240 g Zvijezda stolnog margarina
  • malo soli
  • 100 g šećera u prahu
  • na vrh noža praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa
  • 1/2 kom vrećice vanilin šećera
  • 1 žumanjak
  • 150 g marmelade od marelica
  • 3 žlice ruma
  • svjetla čokoladna glazura za ukras
  • papir za pečenje
  • masni papir za tuljak

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Na radnu površinu prosijte brašno sa praškom za pecivo i šećerom u prahu. Margarin narežite na komadiće pa ga zajedno sa žumanjkom, vanilin šećerom, kakaom i solju umijesite u brašno.
  3. Brzo umijesite prhko tijesto, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite 2 sata u hladnjaku. Dva lima za pečenje obložite masnim papirom.
  4. Na radnoj površini posutoj brašnom valjkom razvaljajte tijesto na debljinu od oko 4 mm. Pomoću većeg i manjeg kalupa za izrezivanje zvjezdica izrežite jednaku količinu jednih i drugih. Složite ih na lim i pecite oko 12 minuta.
  5. Neka se ohlade na limu, a zatim ih oslobodite s papira.
  6. Glatko izmiješajte marmeladu s rumom, zakuhajte dobivenu mješavinu pa njome slijepite veću i manju zvjezdicu.
  7. Od masnog papira oblikujte tuljak, napunite ga čokoladnom glazurom pa tankim linijama ukrasite kolačiće.

U dobro zatvorenoj kutiji čokoladne će zvjezdice ostati svježe punih 14 dana.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.