07. prosinca 2015.

Trk u Medvedgrad po prvo hrvatsko crno IPA pivo

crno pivo
foto: Anto Magzan/Pixsell.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Medvedgrad je nakon plejade dobro poznatih piva, predstavio i prvu hrvatsku crnu pivu

Vikinzi su vjerovali da u njihovom raju koji se zove Valhalla živi ogromna koza iz čijih rogova teče piva u neograničenim količinama. Jedna takva zagrebačka koza nalazi se u pivnicama Medvedgrad. Nakon Zlatnog Medvjeda, Crne kraljice, Mrkog medvjeda, Dva klasa, Gričke vještice, Fakin ipa, Agram Stouta, Božićnog i Rođendanskog piva, na red je stigao i Crni Jack.

Medvedgrad crno pivo | Author: Anto Magzan/Pixsell.hr foto: Anto Magzan/Pixsell.hr

Prva hrvatska crna ipa s četiri vrste slada te četiri vrste hmelja Novog svijeta pružaju bogatstvo okusa i mirisa kakvo ne doživite često, kažu u Medvedgradu. Kako i priliči, na nedavnom se predstavljanju mahom pio upravo on. Uz pivo, naravno, ruku pod ruku ide i dobar zalogaj.

crno pivo | Author: Anto Magzan/Pixsell.hr foto: Anto Magzan/Pixsell.hr

A uz gorki okus Crnog Jacka, u pivnici Medvedgrad preporučuju pečena svinjska rebrica premazana medom i kuhana u pivu koja se odlično slažu s crnom ipa-om. Crni Jack ove godine još neće biti u bocama, no to nije ni toliko važno jer točeno pivo, kažu pivoljupci, je ipak najbolje.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.