08. kolovoza 2016.

Pašta na istarski sa šparogama i pršutom

pašta s pršutom i šparogama
foto: Paštaria
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte svim osjetilima u spoju šparoga, pršuta i fine pašte.

Za dobar istarski ručak potrebne su vam dvije stvari – šparoge i domaći istarski pršut. Spoj dvije namirnice s finim šurlicama i žlicom začina razveselit će vaše nepce. Toliko jednostavno, a tako ukusno. Ubacite poštenu količinu parmezana ili nekog drugog sitno ribanog sira, neka spoji sastojke, a kasnije se fino rastopi u vrhnju. Bez riba i morskih plodova dočarajte more gdje god se nalazili.

Sastojci:

  • 500 g šurlica Paštaria
  • 60 dag šparoga
  • 10 dag istarskog pršuta
  • Svježi bosiljak
  • Sok i korica limuna
  • Sir Grana padano
  • Maslinovo ulje
  • Začini: sol, papar

Priprema:

  1. Šparoge i pršut narezati i popržiti na maslinovom ulju.
  2. Dok se još prže, naribati koricu limuna, dodati sok limuna, začine i nekoliko listova svježeg bosiljka.
  3. Paštu skuhati prema uputama.
  4.  Kad je gotova, pomiješati je sa šparogama i pršutom, naribati sir i preliti vrhnjem za kuhanje. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.