Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca već tradicionalno organizira Festival gljiva u međimurskim Pušćinama u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Nedelišće i restoranom-pansionom Mamica.
Na terasi Mamice gljivari su predstavili najatraktivnije primjerke raznih jestivih, nejestivih i otrovnih gljiva. Gljivari su među ostalima izložili i neke rjeđe i zaštićene gljive kao što su jestiva i ukusna Blagva ili pak nejestiva Velika Polipovka. Osim gljiva, našli su se tu brojni drugi pripravci od gljiva koje su posjetitelji mogli i kušati poput pite, štrudle i namaza.
Restoran Mamica je osigurao i popratni gastronomski program u znaku gljiva. Oba dana održavanja festivala organiziralo se kuhanje Gljivarske kotlovine. Sandri Nedeljko, vlasnici i glavnoj kuharici restorana Mamica u kuhanju kotlovine pridružio popularni MasterChef Časlav Matijević.
Kao pratnja hrani, tu su bili vinari s različitih strana Hrvatske, lokalna vina Belović, istarska Medea, konavolska Bože Metkovića, ali i francuskim tvrtke Lionel Osmin & Cie tako da su posjetitelji manifestacije mogli kušati koja od ponuđenih vina bolje odgovaraju jelima od gljiva.
Restoran i pansion Mamica, na čijoj terasi se održao Festival gljiva 2015, obiteljski je restoran i pansion u Pušćinama, čija je težnja sačuvati stare običaje i jela, spasiti ih od zaborava uz, naravno, malu primjesu modernih tehnologija. Koriste prvoklasne namirnice, a partneri su im prvenstveno lokalni OPG-ovi. Restoran i pansion Mamica otvoren je 2008. godine i već od prve godine rada uvršteni su u 100 najboljih restorana Hrvatske po izboru Kluba Gastronaut.