gastro postao
Brzi ručak koji ne traži čak ni poseban prilog. Tako jednostavno!
Piletina i gljive odlična su kombinacija u svakoj prilici. Upravo zato se odlično slažu i u lisnatom tijestu. Očekujete li goste, upakirajte piletinu i gljive u više manjih paketića, a ako pripremate ručak za obitelj, pripremite ih u jednom komadu, kao finu pitu. Ne zaboravite izbušiti rupice na vrhu kako bi jelo moglo disati i ne postalo gnjecavo.
Sastojci:
- Pileća prsa 400 g
- Gljive 200 g
- 1 Lisnato tijesto
- Maslac 50 g
- Glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- Peršin
- Sir po želji
Priprema:
- Meso začinite soli i paprom pa ispecite na maslacu.
- Izvadite iz tave pa dodajte još maslaca, sjeckani luk i češnjak.
- Pustite da se pirja dok ne omekša.
- Dodajte gljive i pecite ih nekoliko minuta.
- Dodajte još kockicu maslaca, pustite da se otopi pa maknite s vatre.
- Lisnato tijesto razvaljajte.
- Jednu polovicu tijesta napunite s piletinom, gljivama i umakom koji ste dobili od maslaca.
- Pospite peršinom i ribanim sirom.
- Prekrijte drugom polovicom tijesta, premažite otopljenim maslacem i napravite nekoliko rupa nožem na vrhu.
- Pecite na 200 stupnjeva dok ne dobije lijepu boju.
Dobar tek!