07. prosinca 2015.

Gastrocentar u kojem svi mogu postati šefovi za vino i kuhanje

centar
1/6
foto: Centar za kulturu prehrane
gastro postao gastro.24sata.hr
Ispeci&Ponesi božićne kolačiće, Božićna vege gozba ili Špičekova škola svinjetine, samo su neke od radionica u Centru za kulturu prehrane, zahvaljujući kojima ove godine možete očarati obitelj i prijatelje

Bilo da kao od šale razvijate plahte tijesta za pitu ili s upitnikom iznad glave razmišljate što je to poširanje, a što deglaziranje - Centar za kulturu prehrane u Zagrebu nudi ponešto za svakoga.

U obiteljskoj atmosferi tu kuhaju oni koji tek uče baratati nožem, blogeri nad čijim postovima slinimo, hedonisti ili oni koje su prijatelji upisali na kulinarski tečaj tako da konačno skuhaju poštenu juhu. Kako bi se uvjerili što se kuha u Nazorovoj 18 posjetili smo Božićnu radionicu i uvjerili se na vlastita nepca kako se blagdani ne moraju potrošiti na nakuhavanje od jutra do sutra ili tupo gledanje u jednu točku nakon preobilnog ručka.

Pod kuhačom health coacha i psihologice koja obožava kuhati, Vanje Varge te Anje Bajt (sigurno ste već bacili oko na njezin gastro blog Sweetheart) naučili smo kako filetirati naranče i ubacili ih u senzacionalnu salatu s crvenim kupusom, plavim makom i narom te ispeći kotlete koji su tako meki da se režu vilicom. Mljac! Ništa manje glamurozna nije bila ni superbrza juha od kestena, a od mirisa torte s vinom koji se širio iz pećnice gotovo da smo pali na koljena. Srećom, očekuje nas i vas još pregršt sjajnih radionica. Raspored možete provjeriti na njihovoj stranici, a mi smo se “zapikirali” za Ispeci&Ponesi jer prave božićne kolačiće koji se nose doma, sviđa nam se i Špičekova škola svinjetine, radionica nakon koje se svatko kuži u vino...

Donosimo vam recepte sa Božićne radionice

Krem juha od kestena

Glazirani svinjski kotleti

Torta od tamne čokolade i Cabernet Sauvignona

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.