11. studenoga 2013.

Igra okusa majstora kuhinje

mondo.jpg
gastro postao gastro.24sata.hr

Ana Ugarković, Stevo Karapandža, Veljko Barbieri i Zlatko Gall podijelili svoje kulinarske tajne
Na Mondu izaberite jednu od četiri kuharice 'Jesen, zima' koje potpisuju vrhunski domaći majstori kuhinje po cijeni od samo 29,90 kn.
Ana Ugarković, Stevo Karapandža, Veljko Barbieri i Zlatko Gall vrsni su kuhari koji su s gurmanima odlučili podijeliti svoje tajne pripreme vrhunskih specijaliteta i jednostavnih recepata. U kolekciji Jesen, zima nalaze se četiri knjige, a cijena svake je samo 29,90 kn. Kuharice naručite na Mondu i obogatite jesensku i zimsku kuhinju!

U jednoj od kuharica Ana Ugarković pokazat će vam kako da uobičajene i svakodnevne namirnice, koje vrlo često uzimamo zdravo za gotovo, pretvorite u vrhunske kuhinjske specijalitete. U knjižici s njezinim potpisom naći ćete pregršt praktičnih sezonskih savjeta, a usput će vam otkriti tajne koje će preporoditi vašu kuhinju.

Kuhinja Steve Karapandže temelji se na tradicionalnim jelima i autohtonom načinu pripreme, no oplemenjena je, ušminkana i dotjerana iskustvom, ljubavlju prema kuhinji i kuhanju te pažljivim odabirom namirnica. Delicije njegove kuhinje nisu bile rezervirane samo za goste kultnog zagrebačkog hotela Esplanade, gdje je bio chef. Naprotiv, u društvu legendarnog Olivera Mlakara, u općepoznatom terminu 'prije Dnevnika', Stevo je nesebično dijelio svoje recepte s malih ekrana i tako našao put do stotina tisuća domova, i ne samo u Hrvatskoj.

U knjižici recepata koje potpisuje Veljko Barbieri krije se prava gastro enciklopedija, a raskošni recepti književna su poslastica za sve one koji kuhanje doživljavaju kao priču i strast. Svaki od recepata koje nudi veliki Veljko Barbieri ima svoju priču. Sve te priče prikupljao je i upoznavao polako, s puno ljubavi, strasti i strpljenja.

Zlatko Gall povest će vas na kuharsku avanturu i igru s ukusnim namirnicama bez jasno određenih pravila. Jedini zakon i cilj je sklad svih osjetila. Iako su na dalmatinsku spizu prve asocijacije sunce i more, svojim izborom recepata u ovome izdanju, Zlatko Gall naučit će vas kako se u mediteranskim specijalitetima itekako može uživati i tijekom hladnih zimskih mjeseci. Kroz ove recepte upoznat ćete terperamentnu dalmatinsku kuhinju koja je u svojoj suštini zapravo jednostavna.MONDO

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.