06. lipnja 2014.

Iskrena vina, poštena cijena i odličan dizajn

iskrena vina naslovna.jpg
1/4
gastro postao gastro.24sata.hr
"Možda me malo pukao crni pinot pa sam joj rekao da je volim i dao joj zadnji zalogaj telećeg odreska." Crni pinot koji potiče na ljubavne izjave i pomalo neuvjerljivo poklanjanje zadnjeg zalogaja telećeg odreska, svakako bi vrijedilo probati, a to nam poručuje boca crnog pinota koja je izašla iz podruma Iskrenih vina Matković.

Iskrena vina nova su "sorta" među domaćim vinarima, tek nedavno su se pojavili na tržištu i već nam se čini da su pronašli formulu za uspjeh - iskrenost. Samo na prvu, formula se čini jednostavna, ali priča Iskrenih vina Matković odlično je razrađena i ozbiljno odrađena - kvalitetno grožđe, fer cijena, autorske fotografije iz vlastitih vinograda i podruma na omotima i dizajn zbog kojeg će vam biti žao što svi vinari ne ulažu više truda u ambalažu i etikete.

Iskrena vina Matković nisu još samo jedno prezime među vinarima, svaka njihova boca, odnosno sorta, nosi svoju poruku (Vanja Blumenšajn, odnosno agencija Señor, već je osvojila IdejaX nagradu za najbolji copywriting), a sada svi imaju priliku postati dio priče OPG-a Matković. Obitelj, naime, uz boce frankovke, zelenog silvanca, crnog pinota, caberneta franc, frankovke barrique i chardonnaya, uskoro izlazi na tržište sa svojim roseom, za kojeg su nam dosad samo otkrili da ga rade od frankovke i da neće biti nimalo "ženski".

Etiketu, odnosno ilustraciju za bocu rosea radio je naš najpoznatiji street artist Lunar, no prostor za iskrenu rečenicu još uvijek treba popuniti. Na web stranici iskrenavinamatkovic.com možete ostaviti svoj prijedlog do 11. lipnja, a osim činjenice da vaša rečenica ima šanse osvanuti na etiketi, čime ćete steći vječnu slavu, možete osvojiti i 6 Iskrenih vina Matković + 6 Frankovki rose.

Da ne bi bilo baš niti jedne "rupe" u projektu, pobrinuo se i mladi kuhar Dragan Dragojlović Gaga koji je osmislio jelo za svaku bocu. Također, u subotu 7. lipnja 2014. u vinoteci Vintesa u Vlaškoj 63 u Zagrebu imate priliku probati sva vina obitelji Matković, a ona koja vam se svide i kupiti po sniženim cijenama.

Tim Iskrenih vina Matković čine:

Obitelj Matković: Mira, Josip, Ivan, Iva

Pozicioniranje, strategija, kreativna i art direkcija: Vanja Blumenšajn i Miro Čavar
Copy: Vanja Blumenšajn (Señor)
Dizajn: Miro Čavar (studio Čavar)
Branding konzultant: Iva Kaligarić (Señor)
Fotografije na omotima: Mario Kučera
Fotografije vina i hrane: Maja Danica Pečanić
Hrana i food styling: Dragan Dragojlović - Gaga

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.