23. rujna 2015.

Recepti za čobanac, šnenokle i druge delicije na engleskom jeziku

Kuhaona kuharica
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz Kuhaona kuharicu priprema štrukli, eingemachtesa, čobanca, šnenokli, savijača od dizanog tijesta do mariniranih srdela, janjetine s bižima, soparnika, kroštula i cukarinčića bit će jednostavna i laka

Prva Kuhaona kuharica – Pearls of Croatian Cuisine prodaje se na Amazon.com. Nastala je kao rezultat suradnje između The Chef's Cut, nizozemske tvrtke koja organizaira kulinarske radionice na različitim svjetskim destinacijama i Kuhaone, zagrebačke radionice kuhanja hrvatskih i svjetskih specijaliteta. Slična poslovna misija, koja spaja putovanja i hranu, kao i osobno iskustvo priprema i degustacije hrane dovela je do zajedničke kuharice u kojoj je Kuhaona isprobala, pripremila i fotografirala jela hrvatske kuhinje, a The Chef's Cut napravio dizajn i tiskao knjigu.

Kuharica The Pearls of Croatian Cuisine je na engleskom jeziku, mekanog uveza, 41 stranica, u boji i prodaje se za 12.99 dolara. Sadržaj kuharice je podijeljen na 4 kategorije - juhe, mala jela, glavna jela i deserte, a putem 18 recepata napravljen je prikaz raznolikosti u namirnicama i pripremi jela različitih hrvatskih regija.

Uz Kuhaona kuharicu priprema štrukli, eingemachtesa, čobanca, šnenokli, savijača od dizanog tijesta do mariniranih srdela, janjetine s bižima, soparnika, kroštula i cukarinčića bit će jednostavna i laka, a krajnji rezultat bit će okusni doživljaj kontinentalne i priobalne hrvatske kuhinje. Ukoliko želite istražiti specijalitete hrvatske kuhinje pokloniti je ili je imati kao podsjetnik na jela svojeg djetinjstva onda je ova kuharica "must-have" za svakog pasioniranog ljubitelja dobre hrane. 

Kolac | Author: Promo foto: Promo

A ukoliko želite darivati svoje davno odseljene rođake u bijelom svijetu ili drage poslovne partnere i goste koje ste imali ovog ljeta, ova je kuharica odličan pregled i prikaz hrvatskog gastro-bogatstva.

U godinu dana od pokretanja projekta Kuhaona održano je preko 60 radionica hrvatske i svjetskih kuhinja, uz stručno vodstvo vodećih hrvatskih gastro-profesionalaca i entuzijasta. Tvrtke su kuharske radionice prepoznale kao inovativni i uspješni team-building model, a kreativni tim Kuhaone u drugu poslovnu godinu ulazi s proširenom ponudom i novim kulinarskim destinacijama.

Kuhaona je projekt koji želi na inovativan i suvremen način promovirati tradicionalnu hrvatsku kulturnu i gastronomsku baštinu te biti mjesto razmjene kulinarskih znanja putem kulinarskih radionica. Od jeseni 2014. godine, kulinarske radionice domaćim i stranim sudionicima omogućuju da istraže i pripreme hrvatska jela te nadograde ili razviju nova kulinarska znanja i umijeća. Individualni pristup predavača omogućuje interakciju između predavača i sudionika, pružajući mu savjete i nove kulinarske tehnike iz prve ruke. Nakon radionice slijedi degustacija pripremljenih jela, druženje i razmjena iskustava.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.