Najave Zagreb Chill&Grill festival 28.4. - 1.5. / Bundek 12. travnja 2017.

Biberon: Kraljevski burgeri i još puno toga finog...

foto: Žarko Bašić/Pixsell
gastro postao gastro.24sata.hr
Povodom predstojećeg festivala Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola, donosimo vam najslasniji intervju s timom restorana Biberon - saznajte što nam slasnoga spremaju za najveći hedonistički praznik ovog proljeća!

Dok nestrpljivo očekujemo početak ovog fantastičnog četverodnevnog festivala, pripremamo se novim spoznajama o omiljenim grill mjestima u gradu. Prvi je na red došao restoran Biberon pa nam je tako Ivan Vuković, voditelj restorana, otkrio pokoju tajnu pripreme najfinijih street food zalogaja...

 | Author: Žarko Bašić/Pixsell foto: Žarko Bašić/Pixsell

Biberon je...

Restorani Biberon koncipirani su kao samoposlužni "Free Flow" restorani. Gosti se mogu samostalno poslužiti predjelima, juhama, povrtnim i voćnim salatama, desertima te napicima dok na uslužnom pultu svakodnevno mogu izabrati više od deset različitih vrsta jela po povoljnim cijenama.

Na kojim vas lokacijama možemo pronaći?

Nalazimo se u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli… Dobar dio naših restorana smješten je u trgovačkim centrima (Ovo je snimano u SuperKonzumu na radničkoj cesti). Želio bih naglasiti da u Zagrebu i Splitu imamo konceptualno drugačiju ponudu restorana i iskorak prema drugoj kategoriji gastronomske ponude; slastičarnice, street-food restorani s jedinstvenom ponudom jela. Dakle, portfelj ponude se širi, uslužujemo drugu vrstu gostiju koji imaju specifične zahtjeve, a sve postojeće iskustvo i infrastruktura pogoduju nam u dostizanju najviših kriterija ove vrlo zahtjevne publike. 

 | Author: Žarko Bašić/Pixsell foto: Žarko Bašić/Pixsell

Koje je jelo u Biberonu najtraženije?

To prilično ovisi o restoranu i dobu dana te lokaciji na kojoj je restoran smješten. Gosti u Zagrebu imaju potpuno drugačije preferencije u odnosu na one u Puli ili Splitu. Mi naravno to uvažavamo i nastojimo uistinu ponudu prilagoditi potražnji. U našoj ponudi neovisno o lokaciji beskompromisno inzistiramo na nabavi namirnica isključivo iz domaćih izvora. Dakle, naše meso pristiže s hrvatskih farmi, naše povrće i voće iz malih OPG-ova dokazane i provjerene kvalitete. 

Možda vas zanima... Nova Runda - ljudi koji žive svoje pivo! Najave

Što nam finog donosite na Zagreb Chill&Grill festival?

Na ovom eventu predstavit ćemo tek jedan, ali važan dio naše gastronomske ponude; dakle radi se o hamburgerima koje u ponudi imamo već duže vrijeme, a čije recepture kontinuirano unaprjeđujemo te smo ponosni na velik broj fanova koji k nama dolaze upravo zbog naših burgera.

 | Author: Žarko Bašić/Pixsell foto: Žarko Bašić/Pixsell

Što ste sve pripremili za posjetitelje?

Sudjelovanje na Chill&Grill festivalu prilika je za predstavljanje naše nove lokacije koja se uskoro otvara u samom središtu Zagreba. Ponuda će biti koncipirana u skladu s najvišim standardima suvremenih street food restorana u europskim metropolama.  

Koja je tajna dobro pripremljenog jela s grilla? Imate li neki trik u rukavu?

Puno je trikova, vjerujemo da svatko ima neki svoj adut u rukavu. Naša filozofija ide u smjeru da svaki sastojak mora biti savršen... Hrskavo, a ipak meko pecivo, vrhunsko meso potrebne teksture, domaći i svježe pripremljeni umacicustom made umaci uz nezaobilazni tajni sastojak koji našim burgerima daje prepoznatljiv okus. 

Kod pripreme roštilja, koje meso najradije birate i gdje ga nabavljate?

Napomenuli smo već da isključivo i bez iznimke nabavljamo meso s hrvatskih farmi, od provjerenih uzgajivača.  

 | Author: Žarko Bašić/Pixsell foto: Žarko Bašić/Pixsell

Bez kojih dodataka grill ne može uspjeti?

Ne može uspjeti bez strasti prema žaru i dobrog mesa!

Sad ozbiljno, koja je tajna vrhunski spremljenog grilla?

Meso vrhunske kvalitete, osnovni začini poput soli i papra, bez suvišnih dodataka.

 | Author: Žarko Bašić/Pixsell foto: Žarko Bašić/Pixsell

Gdje se jede najbolja hrana s grilla?

Zagreb je prepun dobrih restorana koji se diče vrhunskim grillom. Međutim, rijetki su oni koji ga zaista i imaju u svojoj ponudi. Pozivam vaše čitatelje da posjete Biberon lokale i uvjere se u kvalitetu naše ponude.

Slažete li se da dobrog grilla nema bez dobre cuge i mjuze?

To su jako povezane stvari! Ako imate dobar burger, a nemate dobru cugu – doživljaj nije potpun, a i obrnuto! Dobra glazba priču odlično zaokruži!  

U Biberonovim specijalitetima i drugim mesnim i inim delicijama možete do mile volje uživati na Zagreb Chill&Grill festivalu, koji okuplja najbolje gril-majstore na jednom mjestu.

 | Author: Promo foto: Promo


Ulaz na festival bit će besplatan, a Zagreb Chill&Gril powered by Coca-Cola otvara se u petak, 28. travnja, u 17 sati (od subote do ponedjeljka traje od 12 do 23 sata). Organizatori projekta su 24sata i Gastro.hr, a partneri PIK Vrbovec, Jack Daniel's, Dacia, Kotányi, Kisko, Permetal, President, Tabasco, Konzum i mnogi drugi...

Sve detalje potražite na službenoj stranici Zagreb Chill&Grill powered by Coca-Cola.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.