Najave 01. listopada 2022.

Dvadeset tisuća stabala za bolje sutra!

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Julius Meinl i ovog je Svjetskog dana kave udružio snage s Institutom Jane Goodall, poznatim po izvanrednom radu u zaštiti okoliša

Svi smo dio promjene, a zajedno možemo postići mnogo, osobito kada je u pitanju očuvanje planeta. Povodom Svjetskog dana kave u subotu, 1. listopada, Julius Meinl daruje svakoj ispijenoj šalici omiljenog napitka novo značenje. 

Naime, svjetski poznati proizvođač premium kave i čajeva u jedinstvenom partnerstvu s ekološkom aktivističkom organizacijom, Institutom Jane Goodall, posadit će tisuće stabala u Tanzaniji, jednoj od regija iz koje nabavlja kavu, u ime ugostiteljskih partnera koji svojim gostima poslužuju Julius Meinl kavu iz održivih izvora.

 | Author: Promo foto: Promo

Znate li da će jedno stablo tijekom jednog desetljeća apsorbirati 60 kilograma ugljika? Uključujući sadnice iz prošlogodišnje suradnje Julius Meinl i Institut Jane Goodall posadit će 20 tisuća stabala koja će do 2032. apsorbirati milijun kilograma ugljika! 

 | Author: Promo foto: Promo

Suradnja koja donosi promjene

Vizija Jane Goodall planetarno je postala poznata kroz njen predani rad s čimpanzama. 
Cilj projekta pošumljavanja Instituta Jane Goodall je podići svijest o dugotrajnim posljedicama krčenja šuma – svake godine se uništi 4,7 hektara s dugotrajnim posljedicama. Netaknute šume daju energiju, vodu i kisik, štite od prirodnih katastrofa i bitna su staništa za milijune različitih životinjskih i biljnih vrsta.

 | Author: Promo foto: Promo

"Naši kupci mogu nastaviti uživati ​​u kavi koju vole, dok mi nastavljamo ulagati u održivije metode, materijale i procese kako bismo bili sigurni da radimo pravu stvar za naš planet”, poručuju iz tvrtke Julius Meinl.

 | Author: Promo foto: Promo

”Mali, ali značajni koraci” slogan je na kojem se temelji plan održivosti tvrtke Julius Meinl. To je posebice vidljivo u projektu Colombian Heritage koji podržava uzgajivače kave u suočavanju s izazovima klimatskih promjena. Uz redovita Izvješća o održivosti koja prate napredak i smjer, već za ovu jesen Julius Meinl najavljuje nove, značajne korake u stvaranju bolje i održivije industrije kave.