Najave 15. ožujka 2023.

Ernest Tolj Dingač postao je najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u povijesti!

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Ernest Tolj Dingač 2019., limitirana serija humanitarnog vina kojeg proizvodi Saints Hills vinarija i sav novac od prodaje donira nezbrinutoj i potrebitoj djeci, dobilo je dosad najveće priznanje.

Naime, Wine Enthusiast, jedan od najrelevantnijih svjetskih časopisa, ocijenio je Ernest Tolj Dingač 2019. sa 99 od mogućih 100 bodova, čime je postalo najbolje ocijenjeno hrvatsko vino u povijesti.

"Srce nam je puno što svake godine kroz našu Zakladu „Saints Hills for Kids“ možemo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. S velikim entuzijazmom biramo svaku bobicu plavca malog kako bi u konačnici postalo humanitarno vino ET Dingač. Limitirana serija od svega par stotina boca nađe se pred vinskim ljubiteljima svake godine s istom plemenitom misijom: učiniti svijet boljim mjestom", emotivni su supružnici Ivana i Ernest Tolj, vlasnici Saints Hills vinarije.

Čak 99 bodova od mogućih 100

Wine Enthusiast prošle je godine Ernest Tolj Dingač ocijenio s visokih 97 bodova, no ovogodišnjih 99 od mogućih 100 bodova svrstalo ga je u sam svjetski vrh čijim se dosegom može pohvaliti tek nekolicina svjetskih vina. Priznanje je tim veće jer je riječ o autohtonoj sorti vina čija se kvaliteta tek odnedavno počela prepoznavati na globalnoj razini.

U izradu ovog vina uložen je poseban trud. Nakon ručne selekcije plavca malog, slijedi fermentacija u posebnim barrique bačvicama. Vino zatim dvije godine dozrijeva u hrastovim bačvama kako bi se tanini dodatno zaoblili i omekšali. Slijedi odležavanje u posebnim bocama od tamnog stakla ukrašenih motivima vinarije napravljenih od čiste platine.

U svaku kapljicu Ernest Tolj Dingača utkana je najveća emocija

Od danas je na web stranici Saints Hills vinarije dostupno 99 od ukupno 800 boca Ernest Tolj Dingač 2019. koje će biti u prodaji, a isporuka se očekuje u lipnju. Sav prihod namijenjen je najranjivijim skupinama kroz Zakladu „Saints Hills for Kids“, baš kao što je to bilo i prethodnih godina.

"Jednako kako se trudimo našoj djeci biti primjer i pomagati im na njihovim životnim putevima, želimo to isto činiti i prema onoj djeci koja nemaju adekvatnu skrb, zaštitu i ljubav. Zato je u svaku kapljicu Ernest Tolj Dingača utkana ta najveća emocija potrebna svakom čovjeku - od onog najmanjeg do najstarijeg", poručili su Ivana i Ernest Tolj.

Vinariju Saints Hills osnovali su 2006. godine, a svoje vinograde u Dalmaciji i Istri nazvali su po djeci. Dodajući im prefiks svetaca, vinograd sveta Lucija u regiji Dingač, vinograd svetog Ante u zapadnoj Istri te sveti Roko u Komarni, istinski su dokaz da ova obitelj darove zemlje oblikuje na najbolji mogući način - pružajući istinskim ljubiteljima vina jedinstvene okuse.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.