Najave 17. siječnja 2024.

METRO Hrvatska i MICHELIN dodijelili prve Zlatne plakete za angažman na društvenim mrežama

dodjela prve Zlatne Michelin plakete u organizaciji METRO-a Hrvatska
Dodjela prve Zlatne Michelin plakete u organizaciji METRO-a Hrvatska foto: Deni Baleta
gastro postao gastro.24sata.hr
Dobitnici Zlatne Michelin plakete su splitski restoran Zrno soli te trogirski Il Ponte

U Splitu, u klubu Bojler održana je svečana dodjela prve Zlatne Michelin plakete u organizaciji METRO-a Hrvatska. Plaketa se dodjeljuje za kreativnost koju svatko od ugostitelja izražava na različiti način. Pobjednici su restorani Zrno soli u Splitu i Il Ponte u Trogiru čiji je kreativni izričaj, posvećenost i spoj tradicionalnog i modernoga prepoznala domaća, ali i strana publika.

 

Dodjela Michelinovih zvjezdica Možda vas zanima... Najboljim hrvatskim restoranima dodijeljena MICHELINOVA priznanja za 2023. godinu Najave

 

Ovaj nagradni natječaj najavljen je prošle godine tijekom dodjele Michelinovih zvjezdica hrvatskim restoranima, također u organizaciji METRO-a Hrvatska. Natječaj je tekao ovako: dobitnici Michelinovih priznanja fotografiraju fotografiju sa svojom Michelin plaketom, objavljuju ju na Instagramu s potrebnim tagovima te ih stručni žiri ocjenjuje u dvije kategorije: Najkreativnija fotografija s Michelin plaketomNajbolja grupna fotografija restorana s plaketom.

Ispod svake fotografije trebali su tagirati METRO Hrvatska i Michelinov vodič te koristiti hashtag #mymichelinplaquecroatia.O pobjedniku je odlučivao stručni žiri sastavljen od stručnjaka iz Michelinovog vodiča.

 | Author: Deni Baleta Dodjela prve Zlatne Michelin plakete u organizaciji METRO-a Hrvatska foto: Deni Baleta

Ovaj izazov na društvenim mrežama trajao je 6 mjeseci, odnosno do prosinca 2023. godine, te je odlična kreativna inicijativa kroz koju Michelin pruža veću vidljivost ugostiteljima koji u inicijativi sudjeluju te potiče angažman ugostitelja na svim komunikacijskim kanalima. Dosad je ovaj izazov već organiziran i u Portugalu, Španjolskoj, Italiji, Francuskoj, Njemačko i Austriji i zabilježio je velik uspjeh, a ciljevi su pokazati najkreativniji izričaj, dodatno privlačenje potencijalnih posjetitelja u svoje restorane, trajno povezivanje s Michelinom i dodatno etabliranje restorana.

 | Author: Deni Baleta Ivo Vrdoljak, Zrno soli foto: Deni Baleta  | Author: Instagram @chef_vuki Szjepan Vukadin, Il Ponte foto: Instagram @chef_vuki

Razgovarali smo s vlasnikom restorana Zrno Soli Ivom Vrdoljakom, suvlasnikom restorana Il Ponte Stjepan Vukadinom i talentiranim kuharima o važnosti društvenih mreža u promociji i komunikaciji s gostima, a postavili smo im i 'this or that' pitanja i moramo priznati da su nas neki odgovori zaista iznenadili. Nakon dodjele svi prisutni počastili su se kreativnom večerom i uživali u bogatom zabavnom programu.

 | Author: Deni Baleta Dodjela prve Zlatne Michelin plakete u organizaciji METRO-a Hrvatska foto: Deni Baleta

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.