Najave 16. svibnja 2018.

Pripremite bicikle i prijavite se na humanitarnu kulinarsku radionicu

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U sklopu humanitarne biciklističke vožnje za kronično bolesnu djecu, održat će se i humanitarna kulinarska radionica Od Dolca do Lonca za kronično bolesnu djecu u Dječjoj bolnici Gornja Bistra.

"Hardcro 4 Strong Hearts" je dvodnevna humanitarna vožnja s ciljem prikupljanja sredstava za djecu - štićenike Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra - stalnog doma više od stotinu kronično bolesne djece. Njihov život i dobrobit ovise o adekvatnoj i specijaliziranoj zdravstvenoj brizi.

Njihovo je stanje takvo da je život kod kuće s obitelji, u pravilu, nemoguć. Većina djece koja dođe u Bistru, tamo ostaje do kraja. Osim svakodnevnih potreba koje svi imamo, djeca koja žive u Bistri imaju potrebe za skupim zdravstvenim aparatima te stručnim osobljem - kako bi mogla se mogla kretati, jesti, disati...

Vožnja je inicijativa organizacije HARDCRO – ultra biciklističke utrke koja prolazi kroz cijelu Hrvatsku - njezine geografski najudaljenije točke. Kreće iz Iloka na istoku, prolazi kroz Sv.Martin na Muri na sjeveru, Savudriju zapadu te završava na jugu, u Dubrovniku. Ruta je duga oko 1400km, a natjecatelji trebaju biti samodostatni tj. voziti bez podrške pratećeg vozila i pomoći izvana te stići na cilj za 120h.

Iza HARDCRO priče je Biciklistički klub Samo Sport, a organizacijski tim čini troje entuzijasta KOrnel Boros, Ivan Rogić i Varga Vanja. Treća po redu, utrka #HC2018 kreće 18.6.2018. iz Iloka. Natjecatelji se neprestano prate putem GPS uređaja, pa tako i publika može pratiti utrku u realnom vremenu.

Kroz ovu humanitarnu inicijativu, točno mjesec dana prije utrke, HARDCRO okuplja one koji sve to mogu kao “simbole” volje ove kronično bolesne djece. „Hardcro 4 Strong Hearts“ humanitarna vožnja kreće 17.5.2018. iz Iločkih podruma, a završava 18.5.2018. u LifeClass Termama Sv.Martin. Pokriva 340km dijela#HC2018 „rute“ između starta i prve kontrolne točke, dvaju partnera utrke.

Organizator i okupljeni partneri svojim su donacijama u uslugama, proizvodima te izravnim donacijama bolnici pokazali dobru volju i doprinijeti šansi da svako ovo jako dječje srce što dulje kuca...

Sudionicima vožnje prijevoz, smještaj i obroci tijekom dvodnevne vožnje s osigurani, a uobičajena startnina koncipirana je kao donacija bolnici. Osim pomoći, na ovaj način se javnost osvještava o postojanju bolnice i potreba te upućuje da svatko može pomoći bilo donacijom, osiguravanjem sredstava koja su svakodnevno potrebna (lista ovdje) te volontiranjem u bolnici. HARDCRO tim, osoblje bolnice i djeca zahvaljuju se partnerima Iločki Podrumi, Hotel Villa Valpovo, Pustara Višnjica, Pizzerija Kavalir, LifeClass Terme Sv.Martin, The Garden Brewery, Grave Hrvatska te programskim partnerima djeca.hr i Centar za kulturu prehrane.

Raspored vožnje možete pronaći ovdje, a ruta je dostupna ovdje. Sudjelovat će ukupno Pratite vožnju i objave unutar facebook eventa „Hardcro 4 Strong Hearts“. Sudjeluje ukupno 22 vozača iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, a između ostalih i biciklist Hrvoje Jurić te Robert Setnik. Najmlađa članica vožnje ima 3 godine, djevojčicu će roditelji voziti u rikši.

Sve detalje pronađite na Facebook stranici i na Facebook stranici Djeca.hr.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.