Najave 01. lipnja 2022.

Vikend za uživanje u Jastrebarskom: kušajte najbolja plešivička vina i lokalne specijalitete!

gastro postao gastro.24sata.hr

Zamislite kako uživate u čaši jantarnog vina i hrskavim ficlekima od carskog mesa dok vam u pozadini svira Opća opasnost ili Crvena jabuka. 

Za vrhunski užitak ne morate ići daleko, dovoljno je skoknuti do Jaske. Tamo se naime od 3. do 5. lipnja održavaju Dani vina i to u novom, urbanom konceptu u perivoju dvorca Erdödy.

Vina plešivičkih vinara danas su među najcjenjenijima na domaćem tržištu, ali i puno šire, a na vinskoj terasi Dana vina kušat ćete što vam pripremaju Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba i RJ Winery.

Osim spomenutih, na vinskim radionicama degustirat ćete i vina vinarija Korak, Kurtalj, Šember, Tomac i Damir Drago Režek. Radionica je čak osam, a o vinima ćete učiti o najboljih stručnjaka, Darka Lugarića, Marka Rundeka, Tomislava Tuđena, Filipa Božića, Antonija Gregorića i Morane Zibar. Popularne Art&wine radionice vodi mlada jaskanska umjetnica Karla Ban. 

No, nije samo vino mamac da ovaj vikend provedete u Jaski, bogata gastro ponuda nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uživat ćete ovdje u tradicionalnoj hrani poput hladne plate s domaćim odojkom, rotkvicama i hrenom i narezaka lokalnih proizvođača, ali i u burgerima, kobasicama, pilećim krilcima, krem jalapenos paprikama i proljetnim rolicama. 

Za osvježenje će se pobrinuti glavni sponzor manifestacije Jana koja vodu crpi upravo u okolici Jastrebarskog. 

 | Author:

Sve te kalorije treba i potrošiti, a za to će se pobrinuti fitness trenerica Renata Sopek koja će u subotu prijepodne vježbati s građanima na otvorenom. Dobro zagrijani uživat ćete u izvrsnoj glazbi, u petak vas zabavlja lokalna grupa Status, u subotu Opća opasnost, a u nedjelju Crvena jabuka. Ulaz na sve koncerte je besplatan. Za dobru atmosferu brine se DJ Bistra. 
Potpuno je besplatan i bogat dječji adrenalinski program. Bit će tu radionice face i body paintinga, kreativna animacija, bazen s pedalinama i adrenalinski poligoni, a s djecom će raditi stručni animatori. 

Uživat će se ovdje i u kulturi, tako će čak dva puta nastupiti jaskanska kulturno – umjetnička društva, najmlađe u subotnje poslijepodne očekuje besplatna projekcija šarene i vesele akcijske pustolovine Škola čarobnih životinja, a u nedjelju su na rasporedu dvije predstave Kerekesh teatra Grimmix i Krtice. Marina Orsag pobrinut će se da s Dana vina svi odu dobro raspoloženi, a svojim će nastupom zabavljati posjetitelje u subotu predvečer. 

Već prvog dana očekuje vas vrhunska zabava za koju će se pobrinuti Traumatic Arts Show, a svečano otvorenje započet će tradicionalnom povorkom jaskanskih udruga koja s glavnog trga gradskim ulicama kreće prema perivoju uz glazbu puhačkih orkestara. 

Okupite obitelj i prijatelje i ovaj vikend provedite u prekrasnom ambijentu jaskanskog perivoja! 

Detaljan program: https://tzgj.hr/danivina2022/