Native sadržaj Gastro zvijezda 2024. 27. prosinca 2024.

Antonia Jagodić obožava spremati slastice na Instagram profilu @antonia.jagodic

foto: Privatna arhiva
gastro postao gastro.24sata.hr
Antonia je prikupila veliki broj pratitelja koje svakodnevno inspririra na društvenim mrežama, a na njezinom profilu ćete najčešće pronaći slastice svih oblika i okusa

Instagram profil Antonije Jagodić vrvi slatkim receptima i fotografijama koje mame, a glavne su joj zvijezde profila upravo slastice. Ove godine natječe se za titulu Gastro zvijezde u kategoriji Slastica.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

1. Kada ste i zašto pokrenuli svoj profil/food blog? Možete li se sjetiti prvog recepta koji ste objavili?

Cijela priča je krenula zapravo spontano. Pratila sam na YouTubeu jednu Talijanku koja živi u Americi. Njezini recepti su bili vrlo jednostavni, snimljeni na vrlo zanimljiv način, primamljivi izgledom, a njezina opuštenost i otvorenost u svakom video inspirirala me da i ja iskušam svoje sposobnosti u kuhinji. Prvi recept koji sam ikada napravila i objavila je mamin Zebra kolač koji je vrlo jednostavan i bez pečenja. Izgledom je vrlo privlačan, a pošto je pun čokolade - u okus ne morate ni sumnjati. I taj mamin recept je bio okidač da krenem s ljudima dijeliti recepte za kolače i jela koja svatko, zaista, može pripremiti. Malo veći izazov je bila sekina rođendanska torta.

Moji pratitelji vole jednostavne i brze recepte od nekoliko sastojaka. Pogotovo brze slastice na koje ne moraju potrošiti sate da bi ih pripremili. Većinom su to kolači bez pečenja za koje su vam potrebni jednostavni sastojci koje većinom imamo u kući. Također, vole vidjeti i poneku recenziju restorana ili nekog proizvoda koji se pojavio na policama. Također, s pratiteljima uvijek volim podijeliti gdje je neka dobra akcija na koji proizvod, pomoći im gdje da kupe nešto što možda nije svagdje dostupno i općenito sam tu za njih za što god treba. Svakome odgovorim na poruku, razmijenimo nekoliko poruka i komuniciramo jer to je danas najbitnije, da ostanemo povezani i da ponekad malo i popričamo, ne samo o receptima nego i o životu. 

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Sebi za gušt uvijek pravim nekakvo tijesto: kiflice ili buhtle koje uvijek jedem samo kad su vruće i tek izvađene iz pećnice, obožavam toplo i svježe pečeno tijesto, a pošto sam velika ljubiteljica svježeg sira kojeg jedem čak i na žlicu, volim praviti brze pite i gibanice s puno sira, brze pogačice i razne varijacije s lisnatim tijestom. Brzo, fino i jednostavno. 

Imam mlađu sestru i jedne godine za njen rođendan nismo stigli naručiti tortu. Red je bio napraviti joj veliku tortu za rođendan. Htjela je tortu s puno čokolade i seka se bacila u akciju. Napravila sam veliku čokoladnu tortu, ukrasila ju najbolje što sam znala. A da je bila fina, dokazuje da nije ostao ni komadić torte nakon proslave rođendana. To je bio okidač da se okušam u pripremi i drugih slastica iako nisam profesionalac i zaista nemam nikakvog kulinarskog ni slastičarskog znanja.

Bez soli i arome vanilije.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva

Palačinke. Mislim da bi palačinke trebao svatko znati napraviti, a daju nam slobodu da ih pravimo u slanoj ili slatkoj varijanti, zapečene ili pohane. Kombinacija je milijun a zaista ih svatko voli i s njima nema greške. S malo mašte, palačinke su zapravo prava gurmanska delicija.

Zahvalna sam na mogućnosti da imam priliku posjetiti razne restorane, događanja i radionice. Najdraže su mi kulinarske radionice. Osim što sam upoznala predivne ljude, to vam je iskustvo i doživljaj za cijeli život. Uživam u svakoj minuti na svakoj radionici, uživamo u hrani, isprobavamo razne kombinacije okusa, komentiramo, družimo se, smijemo i razmjenjujemo recepte. A posebno što volim na svojim društvenim mrežama je što s nekim receptom pratiteljima vratim uspomene na neke drage ljude, događaje i mjesta. Hrana budi osjećaje i to mi je najbitnije kada snimam neki video. Kada pravim starinski kolač ili jelo, uvijek se nađe netko koga taj kolač podsjeća na baku ili na mamu, ili na rodnu kuću u kojoj više ne živi. Nostalgija, osjećaji i hrana - sretna sam i ispunjena kada vidim da s onim što napravim uspijem doprijeti do one osobe koja taj video gleda.

 | Author: Privatna arhiva foto: Privatna arhiva 8. Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu. Čemu se najviše veselite?

Veselim se jednom novom iskustvu koje će mi obogatiti život te novim znanjima koja ću sigurno ponijeti iz cijele priče. Jedva čekam vidjeti što me čeka. Neizmjerno me veseli i zahvalna sam što ću imati priliku kuhati za vas i pokazati vam možda nešto novo, a i probuditi nekakve osjećaje i sjećanja preko hrane. Veselim se i upoznavanju novih ljudi i jedva čekam čuti i njihove priče, a na koncu veselim se uživanju u hrani i isprobavanju nekih novih okusa. Vjerujem da će mi Gastro zvijezda biti novo nezaboravno iskustvo.

Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!

Gorenje i missGASTRO s ponosom predstavljaju natjecatelje Gastro zvijezde – natječaja koji prepoznaje i slavi strast prema kuhanju i stvaranju jedinstvenih delicija. Natjecatelji svoje kulinarske kreacije u kategoriji Slastice pripremaju uz pomoć Gorenje malih kućanskih uređaja koji im omogućuju savršenstvo i jednostavnost u svakoj fazi pripreme. Pratite njihove priče i otkrijte inspiraciju za vlastite kulinarske avanture.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.