Native sadržaj Brzo i proljetno - neodoljivo! 15. svibnja 2024.

Brže ne može! Pljukanci u umaku od cherry rajčica gotovi za 10 minuta!

foto: Neva Žganec/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Topli proljetni dani i tjestenina se vole, a kako sa svježom tjesteninom pripremiti fine i zdrave obroke pokazat će ti naši Gastrolovci!

Kada tražimo brzi ručak, nekada trebamo baš najbrži, onaj koji se priprema u kraćem vremenu nego što bi obližnjoj pizzeriji trebalo da nam dostavi pizzu. U tom slučaju je svježa tjestenina savršen odabir, a svakako i zdraviji, posebno ako ju spojimo sa svježim i lokalnim namirnicama. Sandra Rončević, autorica bloga "O slanom & slatkom: O svemu", pripremila je jedno takvo brzo jelo u kojem rajčice i inćuni stvaraju umami okus s kojim se Aurelia pljukanci savršeno slažu. Ova tradicionalna istarska tjestenina pripremljena je isključivo od domaće durum pšenice, bez nepotrebnih aditiva i konzervansa. Pljukanci se kuhaju samo šest minuta, a od paljenja štednjaka do prvog zalogaja za cijeli recept trebat će ti samo 10 minuta!

Sastojci: 

  • 250 g mini rajčica
  • Teglica svježeg bosiljka
  • 4 usoljena inćuna 
  • 1 žlica usoljenih kapara
  • 1 češanj češnjaka
  • Maslinovo ulje
  • 1 Grana Padano sir
  • 250 g Aurelia pljukanaca
  • Papar

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Priprema: 

  1. U tavu ulij maslinovo ulje, dodaj češanj češnjaka i lagano poprži dok ne pusti aromu. 
  2. Dodaj inćune te također poprži, usitni ih pomoću kuhače ili viljuške, dodaj kapare i na kraju cherry rajčice narezane na polovice. 
  3. Dok se rajčice peku na maslinovom ulju, skuhaj pljukance jedni minutu kraće nego što to traže upute na pakiranju. Sačuvaj malo vode u kojoj se kuhala tjestenina. 
  4. Kada su omekšale, dio rajčica pritisni kuhačom ili viljuškom te ukloni češanj češnjaka. 
  5. Pljukance dodaj u tavu u kojoj su rajčice, dodaj malo vode u kojoj su se kuhali pljukanci i dobro promiješaj da se sjedine. 
  6. Ostavi da se kuha minutu do dvije i zatim dodaj svježeg bosiljka. 
  7. Posluži pljukance u duboki tanjur, posipaj ribanim sirom i paprom i uživaj u svakom zalogaju.

Dobar tek!

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.