Native sadržaj 20. ožujka 2024.

Lisnati tart sa sirom i krumpirom te slasni sendviči sve je što trebaš za proljetni piknik

foto: Vedran Bošković

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Proljeće je stiglo, a s njime i vrijeme piknika. Gastrolovac Vedran Bošković je uz pomoć METRO Chef proizvoda pripremio najuskunije zalogaje za zabavu na otvorenom.

Obožavatelji piknika sigurno su jedva dočekali proljeće i proljetne recepte, no vjeruj nam, čak i ako ti piknici nisu bili nešto najdraže, uz ove delicije koje je pripremio Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju", sigurno ćeš se zaljubiti u njih. "Danas imam za vas jedan super fini, a jednostavni tart sa sirom i krumpirom. Kremasto od sira, hrskavo tijesto i krumpir, lijepi miris ružmarina, baš nešto divno za pripremiti i uživati bilo da ćete pojesti toplo ili hladno! A za svaki slučaj tu je i pojačanje u vidu sendviča s pršutom, kulenom i brie sirom. Spremite si još ne neko fino vino i piknik može početi!", poručuje Vedran koji je za savršen piknik koristio uvijek najbolje METRO Chef namirnice. 

Sastojci za tart:

  • 250 g lisnatog tijesta 
  • 75 g mozzarella sira METRO Chef
  • 120 g mascarpone sira
  • 3-4 krumpira
  • 1 žlica maslinovog ulja METRO Chef
  • Morska sol
  • Crni papar METRO Chef
  • 1 grančica ružmarina METRO Chef

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Sastojci za sendvič:

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i pomoću oštrog noža nježno zarežite rub od 2 cm oko ruba tijesta.
  2. Preporučujem vilicom izbosti tijesto kako se ne bi napuhalo tijekom pečenja.
  3. Krumpir operite i tanko narežite na mandolinu te ga začinite s uljem, soli i paprom.
  4. Promiješajte da se sav krumpir obloži začinima.
  5. Mascarpone rasporedite po tijestu, preko njega naribajte mozzarellu te složite krumpir u jednom sloju.
  6. Pecite 25 do 30 minuta.
  7. Izvadite iz pećnice, dodajte ružmarin i pecite još 10-ak minuta ili dok tijesto ne porumeni.
  8. Dok se tart peče, pripremite još i koji sendvič tako da na prerezano pecivo namažete pesto od bosiljka (i gornju i donju stranu), stavite pečenu papriku, pršut, kulen i brie sir te spakirajte za ponijeti.

Uživajte!

 | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković  | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković  | Author: Vedran Bošković foto: Vedran Bošković

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.