Obožavatelji piknika sigurno su jedva dočekali proljeće i proljetne recepte, no vjeruj nam, čak i ako ti piknici nisu bili nešto najdraže, uz ove delicije koje je pripremio Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju", sigurno ćeš se zaljubiti u njih. "Danas imam za vas jedan super fini, a jednostavni tart sa sirom i krumpirom. Kremasto od sira, hrskavo tijesto i krumpir, lijepi miris ružmarina, baš nešto divno za pripremiti i uživati bilo da ćete pojesti toplo ili hladno! A za svaki slučaj tu je i pojačanje u vidu sendviča s pršutom, kulenom i brie sirom. Spremite si još ne neko fino vino i piknik može početi!", poručuje Vedran koji je za savršen piknik koristio uvijek najbolje METRO Chef namirnice.
Sastojci za tart:
- 250 g lisnatog tijesta
- 75 g mozzarella sira METRO Chef
- 120 g mascarpone sira
- 3-4 krumpira
- 1 žlica maslinovog ulja METRO Chef
- Morska sol
- Crni papar METRO Chef
- 1 grančica ružmarina METRO Chef
Sastojci za sendvič:
- 4 peciva (English muffin)
- Brie sir METRO Chef
- 8 žlica pesta od bosiljka METRO Chef
- Pečena ukiseljena paprika
- 8 šnita pršuta METRO Chef
- 100 g kulena METRO Chef
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200°C. Lisnato tijesto tanko razvaljajte i pomoću oštrog noža nježno zarežite rub od 2 cm oko ruba tijesta.
- Preporučujem vilicom izbosti tijesto kako se ne bi napuhalo tijekom pečenja.
- Krumpir operite i tanko narežite na mandolinu te ga začinite s uljem, soli i paprom.
- Promiješajte da se sav krumpir obloži začinima.
- Mascarpone rasporedite po tijestu, preko njega naribajte mozzarellu te složite krumpir u jednom sloju.
- Pecite 25 do 30 minuta.
- Izvadite iz pećnice, dodajte ružmarin i pecite još 10-ak minuta ili dok tijesto ne porumeni.
- Dok se tart peče, pripremite još i koji sendvič tako da na prerezano pecivo namažete pesto od bosiljka (i gornju i donju stranu), stavite pečenu papriku, pršut, kulen i brie sir te spakirajte za ponijeti.
Uživajte!